Werth heeft beslist: Weihegold gaat mee naar Parijs

Werth heeft beslist: Weihegold gaat mee naar Parijs

Isabell Werth, Weihegold
Isabell Werth en Weihegold op het EK Gotenborg 2017 (foto: Digishots)

Afgelopen weekend meldden we nog dat Isabell Werth nog niet wist of ze nu met Weihegold of met Emilio naar de Wereldbekerfinale in Parijs zou trekken. Maar nu is de kogel door de kerk: ze zal samen met Weihegold haar titel verdedigen.

Luxeprobleem

Werth zegt aan St Georg. ‘Weihegold is het paard waarmee ik mijn titel zal verdedigen. Op de persconferentie in Parijs kwam de vraag welk paard ik zou rijden, en toen heb ik gezegd dat het fifty-fifty was.’

Je kan zeggen dat Werth een luxeprobleem heeft: zowel het nummer een als het nummer twee van de wereld staan bij haar op stal. ‘Het was echt een dilemma. Enerzijds is Weihe titelverdedigster, anderzijds heeft Emilio zich tijdens het indoorseizoen ook helemaal bewezen. Beide paarden zijn top aan het eind, dat heb ik in Parijs ook gezegd.’

‘Fokpauze’ voor Weihegold

Werthe heeft overlegd met bondscoach Monica Theodorescu, en samen hebben ze de beslissing genomen om Weihegold mee te nemen naar Parijs. Na komend weekend krijgt ze dan haar jaarlijkse ‘fokpauze’. Eind april zal Emilio dan aan het outdoorseizoen beginnen.

De ‘fokpauze’ die Weihegold krijgt, houdt concreet in dat eigenares Christine Arns-Krogmann een embryo uit de Oldenburgermerrie zal spoelen. Werth zegt: ‘Zo hebben we het vorig jaar ook gedaan.’ En het resultaat van vorig jaar is afgelopen weekend geboren: een hengstveulentje van Vitalis. Draagmerrie Cancara heeft het veulen op de wereld gezet. Arns-Krogmann zoekt nog een passende naam voor het knappe ding.

 

 

❤️Weihegold❤️ wurde soeben Mama ! Der Vater des tollen Hengstfohlen’s ist kein geringerer als ⚜Vitalis⚜Wir sind super froh das Cancara die tolle Embryotransfer Stute dieses Hengstfohlen gesund zur Welt gebracht hat ! Jetzt sind wir auf der Suche nach einen schönen Namen und bitten um Vorschläge!

Geplaatst door Zuchthof Arns-Krogmann op zaterdag 7 april 2018

Bron: St Georg

Foto: DigiShots

Vergelijkbare artikelen

Reacties