Emotionele comeback van droompaard Bella Rose: 77,522% *video*

Emotionele comeback van droompaard Bella Rose: 77,522% *video*

0 3445

Veertien jaar is ze inmiddels de charmante Bella Rose van Isabell Werth. Bijna vier jaar geleden alweer liep ze voor het laatst in de internationale wedstrijdring. En vanmiddag maakte ze haar comeback, op het Oostenrijkse Schindhof in Fritzens, met als resultaat een geweldige 77,522%.

De amazone was er wel even stil van na het afgroeten en moest zelfs een traantje wegpinken. Ook eigenaresse Madeleine Winter-Schulze was meegekomen om de rentree van haar merrie mee te maken en ook zij was hevig geëmotioneerd.
Bella Rose ging als vanouds door de baan, met als hoogtepunten haar piaffe en pirouettes, maar ook hier en daar nog wat zoekerig. Het kan nóg beter…

Charme en expressie

In de aanloop naar de Wereldruiterspelen in Normandië was Werth met Bella Rose een van de favorieten. Met haar charme, beweging en expressie stal de vosmerrie vele harten. In de Grand Prix presteerde ze naar verwachting en hielp ze het Duitse team aan goud. Enkele uren later was het ‘gebeurd’ met de Belissimo M-dochter: een blessure aan de hoef.

Engelengeduld

En dus bleef Isabell Werth tijdens de Special en de Kür aan de kant. In november van dat jaar 2014, nam de combinatie nog deel aan een nationale wedstrijd, maar daarna werd het stil rondom Bella Rose. Meerdere keren werd de comeback van de merrie aangekondigd, maar nooit kwam het zo ver. Nu dan wel écht, na engelengeduld van ’s werelds nummer één dressuuramazone.

Werth noemde de merrie haar ‘droompaard’ die de gewenste dressuureigenschappen van haar Gigolo, Satchmo en Weihegold met elkaar verenigt.

Bron: Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties