Isabell Werth neemt Bella Rose mee naar Aken

Isabell Werth neemt Bella Rose mee naar Aken

0 729
Isabell Werth - Bella Rose
Isabell Werth - Bella Rose 2 Alltech FEI World Equestrian Games™ 2014 - Normandy, France. © DigiShots

Isabell Werth neemt haar Bella Rose mee naar de internationale wedstrijd in Aken. Ze start de merrie in de CDI4*-wedstrijd, meldt St. Georg.

Het was de bedoeling dat de wereldbekerwinnares met Emilio de 4-ster zou rijden, maar door het uitvallen van Weihegold loopt hij nu in de CDIO5*.

Wedstrijdrentree

De 14-jarige Bella Rose (v Belissimo M) maakte slechts twee weken geleden haar wedstrijdrentree op internationaal niveau, na een afwezigheid van maar liefst vier jaar. In het Oostenrijkse Schindhof in Fritzens noteerde ze direct een mooie score van 77,522%.

Weihegold, waarmee Werth dit jaar haar vierde wereldbeker won, kreeg dit jaar een wedstrijdpauze, zodat ze gedekt kon worden en een embryo en worden gespoeld. Op die manier heeft de merrie al dertien nakomelingen.

Sportrechten

Madeleine Winter-Schulze, al jaren de sponsor van Isabell Werth, maakte onlangs bekend dat ze de sportrechten van Weihegold OLD tot 2020 in handen heeft en dat de amazone tot na de Spelen in Tokyo een combinatie kan vormen met de merrie.

De amazone koos ervoor om in Aken Emilio in de belangrijkste wedstrijd te laten zien, met het oog op de Wereldruiterspelen in september in Tryon.

Bron: St. Georg/ Hoefslag

Foto: Digishots

 

Reacties