Isabell Werth kiest Weihegold voor wereldbekerfinale

Isabell Werth kiest Weihegold voor wereldbekerfinale

Isabell Werth - Weihegold FEI Longines FEI World Cup Paris 2018 © DigiShots

Isabell Werth won vorig jaar de wereldbekerfinale dressuur, daarmee heeft zij zich rechtstreeks geplaatst voor de komende finale in Göteborg. Met meerdere succesvolle Grand Prix-paarden op stal verkeert Werth in een luxepositie, voor de wereldbekerfinale heeft ze haar keuze laten vallen op Weihegold OLD.

Wereldbekerfinale

Op de jaarlijkse persconferentie van de FN waren bondscoach Monica Theodorescu en Werth beide aanwezig. Ze bespraken onder andere hun doelen voor de wereldbekerfinale in Göteborg, die volgende week woensdag begint. Tot nu toe was het onduidelijk of Werth met Emilio of Weihegold aan de start zou komen, maar ze maakte tijdens de conferentie bekend dat ze voor Weihegold heeft gekozen. Met deze Don Schufro-dochter won de amazone al de finale in 2017 én 2018. Met Emilio (v.Ehrenpreis) won Werth dit seizoen onder andere de Wereldbeker van Lyon.

Toekomst

Werths doel op de langere termijn is het Europees Kampioenschap in Rotterdam. Daar hoopt ze de opvallende vos Bella Rose (v.Belissimo M) aan de start te brengen. Met deze merrie won Werth vorig jaar een gouden team- en individuele medaille op de Wereldruiterspelen van Tryon. Ook sprak de Duitse amazone over de paarden waarop haar hoop voor de toekomst ligt. Dit jaar zal ze de schimmel Belantis (v.Benetton Dream) Grand Prix gaan starten. Daarnaast heeft ze de kampioensmerrie Superb (v.Surprice) op stal.

Bron: St-Georg

Vergelijkbare artikelen

Reacties