Isabell Werth op eerste én tweede plaats op wereldranglijst

Isabell Werth op eerste én tweede plaats op wereldranglijst

Werth
Isabell Werth en Weihegold OLD op het EK in Gotenburg. (foto: DigiShots)

Dat Isabell Werth op dit moment de beste dressuuramazone ter wereld is, laten ook haar rankings zien: ze bezet momenteel plaats een én twee op de wereldranglijst, met respectievelijk Weihegold OLD (al 18 maanden op rij) en Emilio.

Weihegold en Emilio

In 2007 en 2009 bezette Werth ook al plaatsen een en twee, met Satchmo en Warum nicht. Ze is de eerste dressuurruiter ooit die erin slaagt om de twee bovenste plaatsjes in de ranking op haar naam te schrijven.

Werth en de dertienjarige Oldenburgermerrie Weihegold staan al achttien maanden op rij bovenaan de FEI-ranking, sinds oktober 2016. Met de twaalfjarige Westfalerruin Emilio  schoof ze van plaats vijf op naar plaats twee. Ze bezet met Don Johnson FRH ook de zesde plaats in de ranking.

Gal en Zonik op tiende plek

De Deense Cathrine Dufour en Cassidy, die Werth en Emilio in februari nog klopten in de wereldbekerwedstrijd in Gotenburg, blijven op de derde plek staan. De Duitser Sönke Rothenberger en Cosmo zakken van de tweede naar de vierde plaats: de combinatie heeft sinds het EK in september geen wedstrijden meer gereden.

De Amerikaanse Laura Graves en Verdades staan vijfde. De top tien wordt vervolledigd door de Duitse amazones Dorothee Schneider (Sammy Davis Jr.) en Helen Langehanenberg (Damsey) en de Zweed Patrik Kittel met Deja. Op de tiende plaats vinden we Edward Gal met Glock’s Zonik. Het is voor Gal de eerste keer in twee jaar tijd dat hij een plekje in de top tien kan veroveren.

Bron: Dressage News

Foto: DigiShots

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties