Isabell Werth beste atleet bij FEI Awards

Isabell Werth beste atleet bij FEI Awards

Isabell Werth-Weihegold

Isabell Werth is door de FEI uitgeroepen tot beste atleet van het jaar. Dat gebeurde tijdens de negende editie van het FEI Awards Gala in Montevideo, waar de amazone zelf overigens niet bij kon zijn.

De 48-jarige Werth bedankte het publiek via een video-boodschap. Soenke Lauterbach van de Duitse ruitersportbond nam het beeldje namens haar in ontvangst.

‘Ik ben erg trots dat ik deze prijs krijg en dat er zoveel mensen achter me staan,’ reageerde Werth, die in april in Omaha voor de derde keer de wereldbeker dressuur won. ‘2017 was een geweldig jaar, met de kür op muziek met Weihegold OLD tijdens de finale in Omaha als hoogtepunt.’

Vijf categorieën

Er werden in Montevideo prijzen uitgereikt in vijf categorieën. De 16-jarige Ierse ponyruiter Harry Allen, die twee gouden medailles won tijdens de Europese kampioenschappen in Kaposvar (Hongarije) won de Longines Rising Star Award.

Beste Groom

Alan Davies kreeg de prijs voor beste groom. Hij is al jarenlang de vaste kracht achter Charlotte Dujardin en Carl Hester. ‘Woorden kunnen niet beschrijven hoe ik me voel,’ zei de 48-jarige Davies. ‘Het is geweldig.’

De voormalige vice-president van de Indiase hippische bond, Manoj Jalan, werd geëerd vanwege zijn project om voormalige racepaarden te hertrainen tot allround sportpaarden.

De Australische Emma Booth kreeg de ‘Against All Odds Award’. De 26-jarige amazone raakte verlamd bij een verkeersongeval in 2013,maar dat weerhoudt haar er niet van om haar sport te blijven uitoefenen. Ze heeft haar pijlen gericht op deelname aan FEI World Equestrian Games™ in 2018 en de Paralympics in Tokyo in 2020.

Bij de FEI kwamen meer dan 100.000 stemmen binnen.

Bron: FEI

Foto: Remco Veurink

Reacties