Isabel Freese opnieuw succesvol in Nürnberger Burg-Pokal met Totilas-nakomeling

Isabel Freese opnieuw succesvol in Nürnberger Burg-Pokal met Totilas-nakomeling

0 221
Isabel Freese - Fursten Look
Isabel Freese, hier met Fuersten Look FEI World Championship Young Dressage Horses 2018 © DigiShots

Isabel Freese en de Totilas-nakomeling Top Gear 3 wonnen de inloopproef voor de Nürnberger Burg-Pokal. De amazone reed de 8-jarige hengst naar een knappe score van 75,122%. Eén jurylid beloonde de combinatie zelfs met 78,659%.

Constante proef

De combinatie reed een hele constante en correcte proef waarin ze door de jury gewaardeerd werden met een hoop zevens, zevenenhalven en achten. De juryleden waren het niet helemaal met elkaar eens bij de travers naar rechts. Hier gaf één jurylid een onvoldoende, namelijk een vijf, terwijl een ander jurylid de oefening juist beloonde met een zevenenhalf. Voor de invloed van de ruiter en de correctheid van de hulpen kreeg Freese hele nette cijfeers toegekend: drie achten, een achtenhalf en zelfs een negen.

Eerdere overwinning

Dit is voor Freese niet de eerste keer dat ze een Totilas-nakomeling succesvol uitbrengt in de Nürnberger Burg-Pokal. Ook met de Weihegold x Totilas-nakomeling Total Hope OLD won ze afgelopen jaar de inloopproef én de finaleproef van de Nürnberger Burg-Pokal. Met de Oldenburger hengst behaalde ze als enige een score van boven de 79%. Hierbij kreeg hij onder andere negens voor de drafappuyementen en de vliegende galopwissels. In zijn proef noteerde een jurylid zelfs een 10 voor de verzamelde draf.

Of Freese met Top Gear 3 dezelfde prestatie gaan neerzetten als met Total Hope OLD hangt af van de kwalificatie op zondag. Enkel de beste van de twaalf combinaties mag door naar de finale die eind dit jaar in Frankfurt plaatsvindt.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: Hoefslag

Foto: © DigiShots

Reacties