Waar is deze hengst? En van wie is hij eigenlijk?

Waar is deze hengst? En van wie is hij eigenlijk?

0 3702
Finest-hengst 2

Gerke en Henriëtte van den Bosch willen graag weten waar ‘hun’ driejarige Finest-zoon is. Eind november is het paard dat bij Christa Larmoyeur gestald stond opgehaald als gevolg van een conservatoir beslag door Eugene Reesink. Sindsdien is hij spoorloos, in ieder geval voor de familie Van den Bosch.

‘Hoe je het ook opschrijft, er zal altijd iets niet kloppen’, meldt Stephan Wensing, de advocaat die paardenhandelaar Eugene Reesink van advies voorziet. De kwestie is inmiddels verworden tot een kluwen wol waar niemand nog precies het begin en het eind van weet.

In ieder geval staat vast dat Gerke en Henriëtte van den Bosch een jaar geleden een Finest x Samarant-hengst op stal krijgen na een 50%-overname van diens eerder volledige eigenaar Karl Moormann.

Andere helft ook te koop

‘Moormann laat niet veel later weten dat hij de andere helft van het paard ook wilde verkopen en dat wij daarvoor de onderhandelingen mochten doen’, vertelt Henriëtte van den Bosch, die vorige week een oproep op Facebook deed om het paard terug te vinden.

De familie Van den Bosch komt in contact met paardenhandelaar Eugene Reesink die zeer in de hengst geïnteresseerd is en zich voor 25.000,- euro wil inkopen. Maar de communicatie tussen beide partijen verloopt gedurende de onderhandelingen stroef.

Volgens familie Van den Bosch wil Moormann uiteindelijk zijn deel helemaal niet meer aan Reesink verkopen en zijn zij vrij de hengst opnieuw ter verkoop aan te bieden. Maar dat schiet bij Reesink in het verkeerde keelgat en hij spant in april 2017 een kort geding aan omdat hij van mening is dat de koopovereenkomst al zover gevorderd is dat familie Van den Bosch zich aan de koopafspraak dient te houden.

Reesink heeft namelijk aanwijzingen gekregen dat Van den Bosch andere geïnteresseerde kopers heeft gevonden die meer voor de hengst willen betalen en dat Van den Bosch hem dus wil passeren. Het kort geding vindt uiteindelijk niet plaats, wel laat Reesink beslag op de Finest-hengst leggen, die ondertussen bij Christa Larmoyeur in training staat.

Finest-hengst
De Finest-hengst waar zoveel om te doen is. Foto: privébezit

Ontbinding koopovereenkomst

Dan mengt ook Karl Moormann zich weer in het conflict met de claim dat familie Van den Bosch nooit de volledige koopsom voor hun 50% aandeel aan hem heeft betaald. Daarom ontbindt hij eenzijdig de koopovereenkomst en hij verkoopt een deel aan Reesink.

‘Maar we hebben we de koopsom wél betaald’, aldus Henriëtte van den Bosch. ‘Wij hebben Moormann het volledige bedrag contant betaald. Daar zit ook een contract bij dat wij hier nog hebben.’  Volgens Van den Bosch wil nu Moormann hen eruit werken om dan alsnog met Reesink een grote financiële klapper te maken. ‘Maar wij zijn en blijven eigenaar! Moormann heeft zíjn deel verkocht!’

Daarom willen Gerke en Henriëtte nu weten waar ‘hun’ hengst is. Die is namelijk eind november in opdracht van Reesink opgehaald bij Larmoyeur om bij een andere gerechtelijke bewaarder op stal te komen. Die zou de hengst klaarmaken voor de Hannoveraanse hengstenkeuring. Maar op de stal waar hij officieel zou moeten staan, dáár is hij in ieder geval niet meer.

‘Geen partij meer’

‘Mijn man is daar op een vroege ochtend heen gegaan met de vraag of hij het paard mocht zien. Dat mocht niet en uiteindelijk heeft de politie hem geadviseerd weg te gaan, omdat het paard er niet zou staan. Het lijkt erop dat het paard door de gerechtelijk aangestelde bewaarder aan Moormann is afgegeven.’

Maar dat krijgt familie Van den Bosch niet hard. Moormann verwijst het echtpaar naar zijn advocaat. En ook Eugene Reesink meldt aan Hoefslag niet te weten waar het paard staat. ‘Ik heb de koop ontbonden bij meneer Moormann. Omdat nóg een beslag van een andere partij op de hengst ligt kon ik ‘m niet voorstellen op een Duitse hengstenkeuring. Ik heb mijn geld teruggekregen van Moormann en ik ben dus geen partij meer. Het is erg vervelend hoe alles gelopen is.’

Albertine Nannings voor Hoefslag, overname zonder toestemming van de auteur niet toegestaan

Reacties