Iris Michels: “Ik heb de wedstrijden echt gemist”

Iris Michels: “Ik heb de wedstrijden echt gemist”

Tijdens de CSI2* competitie in Peelbergen wist de 18-jarige Iris Michels maar liefst 21 ruiters achter zich te laten tijdens de barrage. Ze reed haar Flora (v. Verdi TN) foutloos door het parcours en finishte in een tijd van 23,47 seconden.

“Ik had het zeker niet verwacht”, vertelt de amazone over haar overwinning. “Maar ik ben er wel echt super blij mee. Het is pas de tweede keer dat ik op dit niveau uitkomt, dus het was best wel even spannend. Gelukkig was die spanning gelijk weg op het moment dat ik de ring in reed”.

Coronastop

De amazone deed mee met Flora, de merrie van haar ouders. “Het is echt een toppaard, ze doet altijd haar best voor mij. We zijn al een tijdje een combinatie en we hopen binnenkort de overstap naar de SCI3* te maken. Voor deze wedstrijd hebben we veel getraind. Heel afwisselend en niet te veel gesprongen. Het was hard werken, maar het was het wel echt waard”.

Michiels vertelt over de afgelopen maanden: “Ik ben blij om weer terug te zijn in de ring na de coronastop en ik hoop dat het indoorseizoen gewoon door kan gaan. Ik heb het wel gemist. Het was een beetje saai zo zonder wedstrijden. We hebben bijna drie maanden thuis getraind, dat was ook wel fijn want ik heb bepaalde onderdelen extra kunnen oefenen. Wat dat betreft is het wel een voordeel dat we een tijdje geen wedstrijden meer gereden hebben. Ik hoop dat het een beetje goed gelukt is”, vertelt ze lachend.

Internationaal

“Ik hou echt van de internationale wedstrijden, die staan echt boveaan mijn lijstje dus ik vind deze echt belangrijk. Vooral omdat het toch wel een hogere proef is, dan is het toch wel echt speciaal om mee te kunnen rijden”. De komende tijd staat er nog niet heel veel op de planning voor de combinatie. “Misschien pakken we nog een paar internationale wedstrijden mee. Mijn doel is natuurlijk om zo hoog mogelijk te komen, mijn droom is om een keer mee te mogen doen aan een Global-wedstrijd. Ik ga in ieder geval erg mijn best doen en zo goed mogelijk rijden. Misschien komt mijn droom dan uit!”.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Privébezit

Reacties