KWPN-hengst Inverness onder de hamer bij Van Olst Horses

KWPN-hengst Inverness onder de hamer bij Van Olst Horses

Inverness
Inverness, hier onder Charlotte Fry tijdens de presentatie Jaargang 2016 KWPN Hengstenkeuring 2017 © DigiShots

Op 30 maart gaat bij Van Olst Horses opnieuw een collectie paarden ter veiling. Welke paarden dat precies zijn, werd gisteren bekend gemaakt. Naast een heel aantal jonge paarden, worden ook zes gekeurde hengsten geveild. Onder meer KWPN-hengst Inverness maakt deel uit van de collectie.

Vijf NPSP-dekhengsten en KWPN-dekhengst Inverness

De imposante zwarte Crosby (v. Chippendale) is een zevenjarige hengst, die bij het NRPS gekeurd is. Vorig jaar eindigde Crosby in de top vijf bij de zesjarige tijdens de Pavo Cup. Daardoor mag hij deelnemen aan de voorselecties voor het WK Jonge Dressuurpaarden. Ook de zesjarige Denzel Washington (v. De Niro) is een NRPS-gekeurde hengst, net als de vijfjarige Nagano (v. Negro), de driejarige Ernesto (v. Everdale) en de driejarige bonte Negro-zoon Night or Day.

In de collectie zien we ook de vijfjarige Inverness, een zoon uit de eerste jaargang van Everdale. Inverness is een KWPN-goedgekeurde hengst.

Talentvolle jonge paarden

Verder worden op de veiling ook 23 driejarige ruinen (die onder het zadel zijn) en drie vierjarige ruinen verkocht. Er gaan ook zes driejarige merries onder de hamer.

De gehele collectie en overige informatie is te vinden op www.vanolsthorses.com of www.vanolstsales.com

Bron: Van Olst Horses

Foto: Digishots

Reacties