Internationale top springruiters trainen op terreinen CHIO Aken

Internationale top springruiters trainen op terreinen CHIO Aken

Chio aken uitgesteld

De afgelopen twee weken hadden internationale top springruiters de mogelijkheid om met hun paarden te trainen op de terreinen van CHIO Aken.

De beste ruiters uit Duitsland, België en Nederland werden daarvoor uitgenodigd. Net als een aantal buitenlandse springruiters die in één van die landen wonen.

Tien paarden

Peter Weinberg, Chef d’équipe van België, was één van de initiatiefnemers. “Toen CHIO Aken geannuleerd werd, wilden we iets terug doen voor de sport. Alle autoriteiten steunden ons hierin. De ruiters konden met maximaal tien paarden komen en één groom mee brengen. Een aantal eigenaren is ook wezen kijken en alles gebeurde volgens de geldende maatregelen. We snappen dat meer mensen zouden willen kijken bij deze trainingssessies, maar dat is helaas niet mogelijk nu.”

Waardevol

“Ik ben verantwoordelijk voor het aanwijzen van de Belgische ruiters. Otto Becker regelt dit voor Duitsland en Rob Ehrens voor Nederland. Deze trainingssessie zijn zeer waardevol. Frank Rothenberger bouwt iedere week een ander parcours, waar we onze voordelen mee kunnen doen. Alle A-kaderleden die uitzicht hadden op een Olympische teamplaats hebben al kunnen trainen. De meeste kwamen met hun beste paarden.”

Bron: Stud for life

Reacties