Internationale springpony Oscar van de Beekerheide verkocht

Internationale springpony Oscar van de Beekerheide verkocht

De internationale springpony Oscar van de Beekerheide, die tot op het hoogste niveau werd uitgebracht door Emile Drenth, is verkocht naar Engeland. Hij begint daar aan een nieuwe carrière met amazone Sophie Evans.

Jan van Beek

Oscar van de Beekerheide stamt van Orchid’s Floris uit de NRPS-stermerrie Imara van de Beekerheide (Burghthoeve’s Isarco x Kooihûster Folkert) en werd door Jan van Beek uit Maasbree gefokt. Uit dezelfde merrielijn komt de dressuurpony His Royal Badness DK, die vorige week met 92 punten slaagde voor zijn verrichtingsonderzoek.

Van L naar Grand Prix

Emile Drenth heeft de ponyhengst opgeleid van L naar Grand Prix. Samen wonnen ze onder meer teamgoud en teambrons in de Nations Cup van Lamprechtshausen, Wierden en Opglabbeek. De European Trophy in Aarhus zou hun laatste optreden zijn geweest, maar deze werd helaas afgelast vanwege COVID-19. Emile is blij met de manier waarop hij zijn laatste ponyjaar nog heeft kunnen afsluiten. De combinatie mocht aan alle landenwedstrijden deelnemen.

Veel bekijks

Volgens Emile had hij zich geen beter pony kunnen wensen dan Oscar van de Beekerheide. Een pony die hij roemt om zijn instelling, galoppade en kwaliteit op de sprong. Op concours en in de social media trok Oscar van de Beekerheide altijd veel bekijks. Niet alleen om zijn kwaliteit in het springen, maar ook vanwege zijn uitstraling. Ook bondscoach Edwin Hoogenraat was zeer te spreken over de bijdrage die Emile en Oscar aan de Nederlandse ponysport hebben geleverd. Erg jammer dat Oscar niet langer voor Nederland uitkomt, maar waarschijnlijk zullen we nog veel gaan horen van de pas 10-jarige hengst en zijn Britse amazone.

Junioren

De 16-jarige Emile, die in het examenjaar van de HAVO zit, heeft inmiddels de beschikking over de paarden Fender PS en Monsieur de Reve. Beide heeft hij een paar keer in het 1.30m gestart en lijken geschikt voor de overstap naar de Junioren.
Bron: NRPS

Reacties