Internationale paardenwereld zamelt geld in voor Australische paardengemeenschap

Internationale paardenwereld zamelt geld in voor Australische paardengemeenschap

Lyndal Oatley, Sandro Boy
Lyndal Oatley en Sandro Boy op de Wereldruiterspelen in Caen. (foto: DigiShots)

De internationale paardenwereld verzamelt zich ten behoeve van de Australische hippische gemeenschap. De door de bosbranden getroffen hippische gemeenschap krijgt noodhulp en morele ondersteuning.

Ongekende verwoestingen

Australië is slachtoffer van ongekende verwoestingen ten gevolge van de woekerende zomerbranden. Maar liefst 10 miljoen hectare bos is afgebrand. Hierbij zijn bijna alle staten en grondgebieden getroffen. Dit resulteerde in verlies van zowel mensenlevens als dierenlevens. Hieronder vallen tot nu toe 480 miljoen wilde dieren. Daartoe is het Equestrian Fire Relief Australia fund (EFRA) ontstaan. Zij biedt steun aan alle paarden(mensen) die getroffen zijn door de bosbranden in Australië.

Morele steun

Het hoofddoel van de EFRA is geld ophalen voor noodhulp. Daarnaast biedt ze morele ondersteuning aan de Australische paardenwereld. Hiervoor ondersteunt de organisatie lokale nood- en herstelcommissies. De getroffen hippische gemeenschap ontvangt zowel noodhulp als hulp via bestaande initiatieven. Zij krijgen bijvoorbeeld vervangende materialen en goederen, zoals voer.

Verdrietig en hulpeloos

Een hele lijst van internationale topruiters uit verschillende disciplines betuigt haar steun. Dressuurruiter Patrick Kittel en zijn vrouw Lyndal Oatley zijn twee van de ambassadeurs. Oatley, zelf een Australische amazone, vertelt: “Ik voel mij diep verdrietig en hulpeloos nu ik mijn geliefde land zie branden. We zijn sprakeloos door deze grote verwoestingen. Er zijn levens verloren of totaal veranderd, zowel van mensen als (wilde) dieren. Hopelijk spreken onze daden luider dan woorden. Hopelijk geven we mensen die zo veel verloren zijn op deze manier wat terug.”

Kittel voegt hier aan toe: “De branden die mijn tweede huis verwoestten zijn iets wat velen niet zullen begrijpen. Zij kunnen het niet in de context plaatsen. Zo veel verlies. Zo veel verdriet. Mijn hart gaat uit naar alle getroffen Aussies. Laten we daarom op elke mogelijke manier helpen.”

Doneren

Andere ambassadeurs van het EFRA zijn onder andere Martin Fuchs, Michael Jung, Ingrid Klimke en Charlotte Dujardin. Deze ambassadeurs zorgen voor het verspreiden van de boodschap. Daarnaast zorgen zij voor het ophalen van het hard nodige geld. Klik hier voor meer informatie of om te doneren. 

Bron: Persbericht EFRA

Foto: DigiShots

Reacties