Internationale Menwedstrijd Kronenberg verplaatst naar mei

Internationale Menwedstrijd Kronenberg verplaatst naar mei

Eind februari maakte de organisatie van de Royal Windsor Horse Show bekend het evenement te verplaatsen van mei naar begin juli. Daarop besloot het bestuur van de internationale menwedstrijd in Kronenberg gebruik te maken van deze lege plek op de kalender. De menwedstrijd is verplaatst naar 13 tot en met 16 mei.

“We zijn er niet zeker van of er voor de wedstrijd in april versoepelingen van de coronamaatregelen zijn. Met de verplaatsing van de wedstrijd is de kans dat de wedstrijd kan plaatsvinden toegenomen”, vertelt voorzitter Peter Goumans.

Nationale wedstrijd

“De nationale wedstrijd in Kronenberg stond al gepland van 14 tot en met 16 mei en hier kunnen we makkelijk de internationale wedstrijd aan toevoegen. Bovendien hebben we besloten om naast de driesterren-rubrieken ook een twee-sterren wedstrijd voor alle rubrieken toe te voegen.”

Het organisatiecomité verheugt zich er op om de nationale en internationale menners te verwelkomen in Kronenberg. In 2020 moesten beide wedstrijden én het geplande WK vierspannen vanwege de coronacrisis worden afgelast.

“We hebben echt zin om de wedstrijd te organiseren en op deze manier alvast de puntjes op de ‘i’ te zetten voor het WK tweespannen.” Dit vindt plaats van 8 tot en met 12 september in Kronenberg.

 

Bron: Persbericht

Reacties