Internationale menwedstrijd Exloo gaat vooralsnog door

Internationale menwedstrijd Exloo gaat vooralsnog door

internationale menwedstrijd Exloo
Ijsbrand Chardon Jumping Indoor Maastricht 2019 © DigiShots

Zowel de wereldtop als nieuwkomers op het internationale niveau komen van 26 tot en met 29 maart aan de start van de internationale menwedstrijd in Exloo. Onder meer viervoudig Wereldkampioen vierspannen IJsbrand Chardon start zijn buitenseizoen op de terreinen van Hippisch Centrum Exloo.

Coronavirus

De organisatie is voornemens om de wedstrijd door te laten gaan. Dit tenzij dat de Veiligheidsregio Drenthe, de Provincie Drenthe of de Gemeente Exloo aangeeft dat het beter is om het niet door te laten gaan.

Chardon

Chardon bereidt zich tijdens de tweesterren-wedstrijd in Exloo voor op het buitenseizoen. Dit seizoen heeft als hoogtepunt het Wereldkampioenschap vierspannen Limburg 2020 in Kronenberg begin september. “Exloo is een hele mooie wedstrijd om mijn seizoen mee te beginnen,” vertelt Chardon. Hij komt met zijn beste span aan de start. “Het derde weekend van april is de eerste grote wedstrijd van het jaar en ik wil daar gelijk goed presteren. In Exloo kan ik de puntjes op de i gaan zetten bij mijn vierspan.”

Twee- en enkelspannen

Bij de tweespannen springt de naam Anna de Ronde er uit. De oudste dochter van de succesvolle vierspanrijder Koos de Ronde komt met twee spannen aan de start in Exloo om hiermee haar driesterren-kwalificatie te kunnen behalen. De Duitse Wereldkampioen enkelspannen 2012 Christoph Dieker brengt twee paarden aan de start in Exloo. Hij kan stevige concurrentie verwachten van onder meer de Canadese Kelly Houtappels-Bruder. Ook voor de enkelspannen is Exloo een belangrijk begin van het seizoen, dat wordt afgesloten met het WK in Pau, Frankrijk, eind oktober.

Bron: Hippisch Centrum Exloo

Reacties