Internationale Grand Prix rentree Sonnar Murray Brown en Erlentanz goed voor overwinning

Internationale Grand Prix rentree Sonnar Murray Brown en Erlentanz goed voor overwinning

Charlotte Dujardin - Erlentanz CHIO Aachen 2019 © DigiShots

Afgelopen weekend maakte Sonnar Murray Brown zijn internationale rentree met Erlentanz (v. Latimer) die bekroond werd met een eerste plaats en 73,65%. Op zijn Facebook-pagina laat de ruiter weten: “Ik ben hartstikke gelukkig met Erlentanz die de CDI3* in Le Mans wint! Ik wil iedereen erg bedanken voor de betrokkenheid.”

Dujardin

Nadat Brown na een val van een jong paard zijn been brak, werd de Latimer-zoon uitgebracht onder Charlotte Dujardin. Deze combinatie was erg succesvol, met goede klasseringen in de Grand Prix en Grand Prix Special in Aken als hoogtepunt. Het was altijd al bekend dat Dujardin slechts een vervanger was voor de eigenaar van de merrie, Murray Brown. 

Gebroken been

Dit was niet de eerste keer dat de ruiter zijn been brak. In januari 2009 overleefde hij een ernstig auto-ongeluk, maar liep daarbij wel een gebroken dijbeen op in zijn linkerbeen en een gebroken dijbeen, knieschijf, scheenbeen en fibula in zijn rechterbeen.

Herstel

Het kostte Brown veertien operaties en vier jaar om van het ongeluk te herstellen. Hij trainde eerst een jaar in Duitsland om weer fit te worden en was vanaf 2015 op Lichte Tour-niveau actief in het Verenigd Koninkrijk, vanaf 2017 ook in de Grand Prix.

Podium

Achter Brown eindigde de in Duitsland woonachtige Henri Ruoste met Kontestro DB (v. Contendro) met 72,89%. De Deen Anders Dahl en  Fidelio van het Bloemenhof (v. Fidertanz) maakte de top drie van de Grand Prix compleet met 71,57%. Thamar Zweistra was met El Macho Malo de beste Nederlandse combinatie en eindigde met 66,96% op een twaalfde plek. 

Bekijk hier de uitslag

Zie ook: RWHS: Dujardin met Erlentanz oppermachting: ‘It’s a lovely horse to ride’

Bron: Facebook / St George / Hoefslag

Foto: DigiShots

Reacties