Internationale dressuurruiters starten petitie voor behouden dressuurhoed

Internationale dressuurruiters starten petitie voor behouden dressuurhoed

0 2687
Edward Gal, hoed
Edward Gal - Glock's Voice Alltech FEI World Equestrian Games™ 2014 - Normandy, France. © DigiShots

Onlangs maakte de FEI bekend dat de traditionele dressuurhoed vanaf 1 januari verplicht vervangen moet worden door een cap. 150 grote dressuurruiters van over de hele wereld dienen nu een petitie in om dit besluit terug te laten draaien.

De petitie is naar de FEI gestuurd en zal volgende maand tijdens de online vergadering aan bod komen.

Formele eis

“De internationale top dressuurruiters willen een formele eis aan de FEI doen om de mogelijkheid te behouden om de hoge hoed te gebruiken in internationale wedstrijden voor senioren”, luidt de petitie. “Er is nog nooit een ernstig ongeval geweest bij een internationale dressuurwedstrijd. En de ruiters denken dat er geen reden is om dat te veranderen voor senioren op CDI4 * / 5 *, Spelen evenals kampioenschappen op Grand Prix-niveau”.

“Daarnaast is een hoge hoed een essentieel onderdeel van de identiteit van dressuur. De dresscode maakt ons uniek en we zijn er heel sterk van overtuigd dat het geen kwaad kan om de hoed te blijven dragen aan de top van de sport. Daarnaast kan bij prijsuitreikingen het dragen van een beschermend hoofddeksel verplicht blijven”.

Niet gerechtvaardigd

Volgens de petitie moet er opgemerkt worden dat er andere disciplines zijn waar het dragen van een hoofddeksel niet verplicht is. “Wij vinden dat deze ongelijkheid niet gerechtvaardigd is. We verzoeken de FEI dringend om deze kwestie toe te voegen aan de agenda voor de volgende Algemene Vergadering. En de regel dienovereenkomstig te wijzigen. Wij geloven dat het het recht is van elke individuele rijder om te kiezen tussen het gebruik van een hoge hoed of een beschermend hoofddeksel. Dit recht kan niet worden herroepen”.

Bekijk hier een lijst met wie de petitie allemaal al getekend hebben.

Bron: Dressage-news

Foto: Remco Veurink

Reacties