Groot-Brittannië: rij-instructrice eist 10 miljoen pond na verkeersongeval

Groot-Brittannië: rij-instructrice eist 10 miljoen pond na verkeersongeval

Michael Barisone

Slachtoffer wil de parasport in

Sharon Kelsall bracht na het ongeluk in Kent acht maanden door in het ziekenhuis. Benjamin Clarkson, die haar aanreed, moest voor twee jaar en acht maanden de cel in. Hij gaf toe dat hij Kelsall zware verwondingen had toegebracht door roekeloos rijden. Er waren ook aanwijzingen dat Clarkson een epileptische aanval had gekregen achter het stuur, waardoor hij kriskras over de weg reed en tegen de auto van Kelsall crashte.

Kelsall vertelt: ‘Ik was een erg open en zelfverzekerd iemand, maar nu blijf ik binnen en ben ik afhankelijk van anderen. Rijden was wat ik het allerliefste deed, en dit ongeluk heeft me alles wat het leven mooi maakt afgepakt.’ Door haar verwondingen kan ze niet werken of autorijden, maar tegenover het Hooggerechtshof zette de 60-jarige Kelsall haar plannen uiteen: ze wil de parasport in, of dressuurjurylid worden. Ze heeft een schadeclaim van bijna 10 miljoen pond ingediend tegen de verzekeraar van Clarkson.

‘Geschikt paard én piste nodig’

Hun advocate zei: ‘Dit is een uitzonderlijk hoge claim.’ De advocate zei ook dat Kelsall voor het ongeval geen hoog loon had. Maar een groot deel van de schadevergoeding moet voortdurende ondersteuning voor haar omgang met paarden én het paardrijden zelf financieren. Daarnaast moet ze de nodige investeringen doen om aangepast te kunnen paardrijden.

Kelsall hoopt nu om te kunnen deelnemen aan de Paralympics. De advocaten van Kelsall zeggen dat ze een geschikt paard nodig heeft (geschat op 25.000 tot 100.000 pond) en ook de nodige assistenten om mee te gaan naar de Paralympics. Om daar optimaal voor te kunnen trainen stelt Kelsall dat ze een weide naast haar huis nodig heeft voor haar paarden, en een geschikte piste om in te rijden.

Volgens haar advocaat maakt haar ‘ernstig gehandicapte rechterarm’ het rijden voor Kelsall erg moeilijk. Ze kan volgens hem ook niet ver stappen.

 

Deze week werden de partijen gehoord tijdens een hoorzitten. De eigenlijke rechtszaak zou eind dit jaar plaatsvinden.

Bron: Horse and Hound

 

Reacties