Inschrijving WK Jonge Dressuurpaarden geopend

Inschrijving WK Jonge Dressuurpaarden geopend

Severo Jurado Lopez - Fiontini
Severo Jurado Lopez - Fiontini Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2017 © DigiShots

Van 25 t/m 29 augustus 2021 wordt in Verden het WK Jonge Dressuurpaarden verreden. De beste de vijf-, zes- en zevenjarige dressuurpaarden strijden hier om de wereldtitels. De paarden die geselecteerd waren voor de World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2020 zijn uitgenodigd direct in te stromen tijdens de eerste observatietraining.

Daarnaast kunnen paarden zich via twee observatiemomenten op dinsdag 20 en dinsdag 27 april selecteren voor de WK-selectie. Het gaat om 30 paarden per jaargang.

KWPN, KFPS, NRPS

Deelnemende paarden moeten als veulen geregistreerd zijn bij een in Nederland erkend en gevestigd stamboek (KWPN, KFPS & NRPS) dat ook is aangesloten bij de WBFSH. Tijdens deze aanlegtest wordt de Preliminary Dressage Test van de FEI per betreffende jaargang gereden en vervolgens beoordeeld door de selectiecommissie WK jonge dressuurpaarden.

Minimale niveau’s

Voor deelname aan het selectiemoment moeten de paarden per 1 april 2021 de volgende minimale stand hebben behaald:

  • 5-jarigen: L2 + 10 / M startgerechtigd
  • 6-jarigen : M2 + 10 / Z startgerechtigd
  • 7-jarigen : ZZ-Zwaar startgerechtigd

Inschrijven

Het is inmiddels mogelijk om via Mijn KNHS in te schrijven voor deelname aan het observatiemoment. Voorwaarde is dat de ruiter lid dient te zijn van de KNHS en de combinatie in het bezit van een startpas.

Klik hier voor meer informatie over het selectietraject.

 

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties