Inschrijving voor selectiedag EDS online veulenveiling van start!

Inschrijving voor selectiedag EDS online veulenveiling van start!

Na het succes van de Excellent Dressage Sales enkele weken geleden is besloten ook de EDS veulenveiling online te houden. Fokkers en veuleneigenaren kunnen veulens vanaf vandaag aanmelden voor de selectiedagen.

De selectiedagen vinden plaatsen op verschillende dagen en op verschillende locaties in juni. Tijdens elke selectiedag is het EDS-team aanwezig om de beste veulens voor de collectie te selecteren. Tijdens de selectie wordt er gekeken naar het exterieur, de bewegingen en de afstamming van het aangemelde veulen.

Selectiedagen:

  • Dinsdag 2 juni te Heerewaarden
  • Donderdag 11 juni te Hooge Mierde
  • Zaterdag 13 juni te Oud Beijerland
  • Donderdag 18 juni te Eibergen en te Assen
  • Zaterdag 27 juni te Heerewaarden

Aanmelden en verloop selectiedagen

Het aanmelden van een veulen voor een selectiedag kan op meerdere manieren en is geheel kosteloos. De snelste mogelijkheid is het invullen van het aanmeldformulier op de EDS website. Daarnaast is het ook mogelijk om telefonisch contact op te nemen met het EDS-team of een email te versturen en zodoende een veulen aan te melden.

Foto’s en video

Tijdens de verschillende selectiedagen worden de veulens door de fokkers voorgesteld. Het EDS-team informeert de fokker vervolgens direct of het veulen opgenomen wordt in de collectie of niet. Als een veulen opgenomen wordt in de collectie, dan worden er tijdens de selectiedag nog professionele foto’s en video’s gemaakt van het veulen. Op deze manier hoeft een fokker maar één keer met merrie en veulen te reizen.

EDS online veulenveiling

Vorig jaar vond de EDS-Prinsenstad Veulenveiling plaats bij Manege de Prinsenstad. Door de coronacrisis is het dit jaar helaas niet mogelijk om de samenwerking op dezelfde wijze voort te zetten. Zodoende is er gekozen voor een EDS online veulenveiling. De finale van deze online veiling is op zaterdag 29 augustus.

Voor meer informatie over de EDS online veulenveiling of het aanmelden van een veulen, zie de website. Heeft u liever direct persoonlijk contact? Neem dan telefonisch contact op met Joep Schellekens via 06-26360196.

 

Media Primair is de leverancier van de online veiling-applicatie van EDS Online Veulenveiling.

Reacties