Innovation zet carrière voort in Amerika

Innovation zet carrière voort in Amerika

0 132

De KWPN-goedgekeurde hengst Innovation is met oog op de sport verkocht naar Amerika. De opvallende Van Gogh-zoon heeft bij De Wiemselbach een veelbelovende start gemaakt op gebied van sport en fokkerij. En dat is ook aan de andere kant van de Atlantische oceaan niet onopgemerkt gebleven.

Familie Horn heeft met gemengde gevoelens afscheid genomen van de goed springende Van Gogh-zoon. “We hebben altijd veel vertrouwen in hem gehad en hij ontwikkelt zich positief. Net als hijzelf combineren zijn oudste nakomelingen ook een mooi model met veel springtalent”, vertelt Daan Horn. “Via onze bestaande contacten in Amerika kwam er heel serieuze interesse voor Innovation en dat is, zeker in de huidige onzekere tijden, natuurlijk wel iets wat je in overweging moet nemen. Daar komt bij dat we zijn vader Van Gogh zelf beschikbaar hebben voor de fokkerij en ook nog andere, veelbelovende zonen van hem gaan aanbieden.”

Hogere werk

De Oldenburgs gefokte Innovation (mv.Contendro I) werd als driejarige met 80,5 punten goedgekeurd bij het KWPN en kreeg op basis van zijn eerste veulens een lovend afstammelingenrapportage. “Hij springt nu op 1.35m-niveau en is klaar voor het grotere werk. We hopen nog zeker van Innovation te gaan horen in de toekomst! En ondertussen hebben we diverse jonge talenten op ons dekstation waarmee we de toekomst ook met veel vertrouwen tegemoet zien.” Zo biedt De Wiemselbach komend seizoen nieuwe talenten als Corlou (v.Cornet Obolensky), Lord of Farming HS (v.Balou du Rouet) en Donthargos (v.Don Diarado) aan.

 

Bron: Persbericht

Reacties