Innovatieve beenbeschermer constateert een vroeg stadium van beenblessure bij paarden

Innovatieve beenbeschermer constateert een vroeg stadium van beenblessure bij paarden

0 1553

Een Frans bedrijf heeft de zogenaamde Ekico tendon boot ontworpen, een beenbeschermer die vroege signalen van beenblessures kan waarnemen.

De beenbeschermer heeft sensoren welke de belasting op het voorbeen kan meten. Een paar passen is voor de Ekico tendon boot al genoeg om meteen een analyse van de beweging van het paard te maken én deze te presenteren op een smartphone of tablet.

Onderzoek en conferenties

De Ekico tendon boot is dit jaar op verschillende veterinaire conferenties gepresenteerd waar de resultaten van het wetenschappelijk onderzoek van Jean-Michel Vandeweerd, professor van de Universiteit van Namen in Belgïe werden getoond. Daarnaast is er onderzoek gedaan door de Royal Veterinary College in Londen, waar de effectiviteit van de beenbeschermer werd onderzocht door midden van de verticale grondreactie en de stijfheid van het voorbeen van het paard.

Ekico tendon boot
Ekico tendon boot

Bekende conferenties waar aandacht werd besteed aan de Ekico tendon boot zijn onder andere de London Vet Show in November 2017 en het congres van de American Association of Equine Practitioners in December 2017.

Vanaf 2019 in de verkoop

Het merk is opgericht door een man en zijn vrouw: ruiter en coach Morgane Gérout-Juban en computer engineer Stéphane Juban. De beenbeschermer zal vooral geschikt zijn voor veterinaire doeleinden en zal vanaf 2019 de verkoop in gaan.

Bron: horsetalk

Foto: Remco Veurink

 

Reacties