Ingrid Klimke’s Escada is moeder geworden

Ingrid Klimke’s Escada is moeder geworden

escada
Ingrid Klimke en FRH Escada, WEG2014

SAP Escada FRH, de voormalige topper van eventingamazone Ingrid Klimke, is moeder geworden!

Einde sportcarrière in 2017

Met Escada FRH (v. Embassy) behaalde Ingrid Klimke teamgoud op de WEG in 2014 en het EK van 2013. Daar won ze ook individueel zilver. Daarnaast won ze de viersterren wedstrijd in Luhmühlen (2015).

Bijna twee jaar geleden nam Ingrid Klimke met Escada deel aan de CIC3* in Wiesbaden. Na de dressuur en het springen stond de combinatie bovenaan het klassement. In de cross weigerde Escada echter twee keer op de voorlaatste hindernis.

Toen ze in draf de finish overkwam, was het duidelijk: de merrie was kreupel. In 2016 had de merrie al een vergelijkbare peesblessure opgelopen, waardoor de combinatie niet naar de Olympische Spelen in Rio kon. Ingrid Klimke verklaarde: ‘Om verder risico te voorkomen, besloten we haar in overleg met de dierenarts om haar uit de sport te halen.’

‘Escada wordt supermoeder’

Ze vervolgde: ‘Onze Diva wordt vast een supermoeder, met haar buitengewone kwaliteit, zelfbewuste optreden en vooral haar geweldig lieve karakter.’

Nu Escada een gezond merrieveulen van Conthargos op de wereld heeft gezet, kan ze zich helemaal wijden aan haar tweede carrière!

Bron: Buschreiter

Foto: DigiShots

Reacties