Ingmar de Vos volgt zichzelf op als FEI-voorzitter

Ingmar de Vos volgt zichzelf op als FEI-voorzitter

Ingmar de Vos
FEI president Ingmar de Vos

Op 20 november zal Ingmar de Vos herverkozen worden als voorzitter van de FEI. Hij is de enige kandidaat, en dat is sinds 2002 niet meer gebeurd.

Tweede ambtstermijn

De Algemene Vergadering van FEI zal in Manama, de hoofdstad van Bahrein, zijn nieuwe voorzitter kiezen. Dat wordt dus Ingmar de Vos. Hij zegt: ‘Ik had verwacht dat ook anderen zich kandidaat zouden stellen, maar ik zie het feit dat er geen andere kandidaten zijn als een erkenning voor het werk dat we de afgelopen vier jaar verricht hebben.’

Het is voor het eerst sinds 2002 dat dit scenario zich voordoet. Ingmar de Vos zal dus beginnen aan zijn tweede ambtstermijn van vier jaar. Ook in 2022 kan hij zich opnieuw kandidaat stellen: de FEI-voorzitter mag volgens de regels twaalf jaar lang in functie blijven.

52 ruiters kandidaat

52 atleten uit 26 landen hebben zich kandidaat gesteld om hun collega’s te vertegenwoordigen in de acht Olympische comités van de FEI. De Spaanse Beatriz Ferrer-Salat en de Zweed Patrik Kittel hebben zich kandidaat gesteld voor de functie van FEI Dressage Athlete Representative voor dressuur.

Bron: Grand Prix Replay

Foto: Remco Veurink

Reacties