FEI-voorzitter Ingmar De Vos verkozen tot raadslid ASOIF

FEI-voorzitter Ingmar De Vos verkozen tot raadslid ASOIF

Ingmar de Vos
FEI president Ingmar de Vos

Ingmar De Vos, FEI-voorzitter is vandaag verkozen tot raadslid van de Association of Summer Olympic International Federations (ASOIF). Dit gebeurde tijdens de algemene vergadering tijdens het SportAccord World Sport en Business Forum in Australië.

Ingmar De Vos

Ingmar De Vos is van Belgische afkomst en is onder andere teamleider geweest voor het Belgische Team tijdens de FEI Wereldkampioenschappen tussen 1990 en 2010. Dit deed hij ook tijdens drie Olympische spelen. Sinds 2011 heeft hij zich toegevoegd bij het FEI. In 2014 is hij uiteindelijk verkozen en later unaniem herkozen tot het FEI-voorzitterschap.

Governance Task Force

De Vos is tijdens de eerste stemronde en heeft al een plek binnen de Olympische organisatie bij de ASOIF Governance Task Force.

“Ik ben vereerd om verkozen te zijn als raadslid van het ASOIF en ik wil graag mijn collega’s bedanken voor het vertrouwen wat ze in me hebben,” aldus De Vos. “Het was even spannend, maar ik ben dankbaar dat ik verkozen ben in de eerste ronde. Ik kijk er naar uit om met mijn mede-raadsleden samen te werken en de rol en missie van deze belangrijke organisatie binnen de Olympische beweging voort te zetten.”

Teruggetrokken

Ingmar de Vos was een van de zeven kandidaten. Naast hem zijn Marisol Cosado (Triatlon), Morinari Watanabe (Gymnastiek) door de eerste stemronde heen gekomen. Cosado. ICF-voorzitter José Perurena, welke in de running was voor herkiezing, heeft zich vlak voor de verkiezing teruggetrokken waarna er nog zes kandidaten overbleven.

Vierjarig mandaat

De raad van het ASOIF is verantwoordelijk voor het voorbereiden en uitvoeren van de Algemene Vergaderingen. Evenals het uitvoeren van de genomen beslissingen. De bestaat uit de directie, zes verkozen leden vanuit diverse federaties en de Uitvoerend Directie van het ASOIF. De voorzitter en zes leden zijn verkozen voor een mandaat van maximaal vier jaar.
Het mandaat van de Vos zal hiermee doorlopen tot en met 2023.

Bron: Persbericht FEI
Foto: Remco Veurink

Reacties