Inge Broekens Zware Tour-paard Cavendish naar Zweden

Inge Broekens Zware Tour-paard Cavendish naar Zweden

Inge Broeken Broeken Cavendish

Inge Broeken heeft ‘met pijn in haar hart’ afscheid genomen van haar Zware Tour-paard Cavendish (v. Lord Leatherdale). De zwarte 12-jarige ruin verhuist naar Zweden, laat de amazone weten.

“Hopelijk hebben Olle Bosson en Blanca Bosson net zo veel plezier van hem als ik al die jaren heb gehad,” schrijft Broeken.

Zware periode

Enkele jaren geleden was Cavendish een grote steun voor de amazone toen ze door een zware periode ging nadat bij haar kanker werd geconstateerd. Zij organiseerde in 2017 een grote actie om geld op te halen voor de Stichting Tegenkracht. Die biedt kankerpatiënten sportbegeleiding op maat.

Tijdens mijn periode van bestraling en chemoradiatie ben ik enorm ondersteund door Tegenkracht,” legde ze uit. Ze zat zelf razendsnel weer in het zadel.

Broers

Cavendish heeft twee volle broers, waarvan de 11-jarige Dundee M bij het BWP is goedgekeurd. Halfbroer Adagio (v UB40) werd door Bart Bax uitgebracht in de Prix St Georges/Inter I.

Inge Broeken heeft nog verschillende andere paarden onder het zadel, waaronder de 4-jarige Kristoff (v Don Tango), die ze uitbracht tijdens de Horsefood Dressuur Talent-competitie. Daarnaast kocht ze hij Dressuurstal van den Hooven Indurain (v Charmeur) als opvolger van Cavendish.

Bron: Hoefslag

Foto: archief

Reacties