Indrukwekkend afscheid Winningmood: Zonder zadel en hoofdstel in die enorme piste *foto’s*

Indrukwekkend afscheid Winningmood: Zonder zadel en hoofdstel in die enorme piste *foto’s*

‘Met een lach en een traan hebben we Winningmood afscheid laten nemen van de sport’, schrijft amazone Luciana Diniz. Hij liep in Parijs zijn laatste ereronde, met staatiedeken en linten, waarna zijn amazone hem afzadelde, een halster omdeed en losliet in de enorme piste van de Accorhotels Arena.

Voor Diniz de teugels overnam, werd Winningmood van de Arenberg uitgebracht door Ludo Philippaerts. Philippaerts won de Wereldbeker van Mechelen met hem; dat was de laatste wedstrijd van het Belgische duo. De Darco-zoon stond daarna meer dan tien jaar in de stallen van de Portugese amazone. Het duo won onder andere de CSI5* Grand Prix van Wenen en die van Madrid.

Laatste foutloze rondje

Gisteren reed Diniz nog een foutloze basisomloop in de CSI2* wedstrijd van Parijs, maar daarna was het echt afgelopen met de sportcarrière van de schimmelhengst. ‘Ik ben ongelooflijk dankbaar dat hij mij zoveel jaren vergezeld heeft. Nooit zal ik al onze geweldige successen en mooie avonturen vergeten. Lieve Winny, dankjewel!’, liet de amazone weten.

Luciana Diniz/Hoefslag

Foto: DigiShots

Reacties