Indoorkampioenschappen: Meulendijks onbedreigd naar ZZ/L titel

Indoorkampioenschappen: Meulendijks onbedreigd naar ZZ/L titel

Vorige week beten de subtoppers het spits af in de KNHS indoorkampioenschappen. Vandaag gingen de ZZ-Licht combinaties op weg naar de accommodatie in de Meern. Ook zij waren goed te spreken over de entourage van de Voornruiters. In de ochtenduren reden de kandidaten de klassieke proef, waarna de beste acht door mochten naar de Kür. In deze proef zette Young Rider Anne Meulendijks direct al de toon door met haar Presidents MDH Avanti (v. United) 72.29% te halen en haar naaste concurrenten Jasmine de Koeyer met TC Take It Easy (v. Florestan I), tweede en Gregor Tacx met Vivace de Jeu (v.Contango), derde, ruim voor te blijven.

Ook in de Kür was Meulendijks niet meer te kloppen. Terugkijkend op haar kampioenschap: ‘Avanti heeft zich vandaag voor 200 procent voor mij ingezet. Hij weet echt wanneer het moet gebeuren. Ik kreeg negens voor mijn uitgestrekte gangen in draf en galop en voor de wissels. We zijn nog druk aan het trainen en ik denk dat alles nog beter kan. Ik had de Kür geleend van Dana van Lierop, want ik train bij haar moeder Nicolette van Leeuwen en bij Tineke Bartels. Ik ben echt superblij en hoop dat Avanti en ik een mooie toekomst bij de Young Riders tegemoet gaan.’

Het zilver was uiteindelijk voor Gregor Tacx, die met Vivace de Jeu een sterke comeback maakte. Tacx kocht de door Emmy de Jeu gekochte vos bij Edward Gal, die hem een paar keer op wedstrijd uitbracht. Na een langere blessuretijd ging Tacx hard aan de slag. De ruiter uit Wassenaar ging meerdere keren per week naar Coby van Baalen om de puntjes op de i te zetten. Het harde werken werd beloond met een derde plaats in de klassieke proef, waarna Tacx via een tweede plaats in de Kür kon opklimmen naar het zilver.

‘Dankzij Coby van Baalen en Johan Hinnemann heb ik Vivace, nadat hij er twee jaar uit is geweest, toch weer op de rit gekregen. De proef hebben we op safe gereden, want hij mist nog wat kracht. De Kür ginen we wat gedurfder in. Die is gemaakt door Stefan Buitenbos. Op naar de ZZ/Z en iedereen bedankt voor de hulp, anders waren we niet zo snel zo ver gekomen,’ zo lacht Tacx blij.

Juniore Jasmien de Koeyer was met TC Take it Easy (v.Florestan I) een van de favorieten voor een medaille. Outdoor won De Koeyer al eens de Z2-titel op de Hippiade en ook bij de Junioren maakt de combinatie een goede kans de koffers te mogen pakken voor het EK. In de klassieke proef reed de amazone haar vos naar 70.19% en zat met dit percentage stevig in het zadel voor zilver. In de beslissende Kür moest de Koeyer toch nog Denise van den Dries, Vai Bruntink en Wanda Welten voor laten. Daardoor zakte de amazone naar het brons in het eindklassement. ‘De proef ging heel goed, maar in de Kür had ik toch best veel spanning. Gelukkig kon ik op tienden van punten het brons nog veroveren’. (AvdH)

Uitslagen: www.knhs.nl

Reacties