IB: U25 voor Anne Meulendijks

IB: U25 voor Anne Meulendijks

0 1028
Anne Meulendijks met MDH Avanti

De U25-rubriek in Indoor Brabant werd een ongekend spannende strijd tussen drie amazones die elkaar weinig prijs gaven. Het was uiteindelijk Anne Meulendijks die aan het langste eind trok. Haar Avanti MDH (United x Farrington) was deze proef volledig geconcentreerd op zijn amazone. Anne begon lekker aanvallend, en direct kwamen er hoge cijfers op het scorebord voor de voormalige Europees Kampioen Young Riders. In de galopreprise vielen de pirouettes positief op. De passage is al mooi gecadanceerd, maar zou nog een fractie mooier gedragen gereden mogen worden.  Met minimaal verschil eindigde ze boven de op Nederlands Kampioene U25 van twee weken geleden, Stephanie Kooyman met Winston (OO Seven x Cocktail). Stephanie en Winston vormen een prachtige combinatie, die stukken passage liet zien, waar menig Wereldbekerruiter jaloers op kan zijn. In de piaffe was Winston deze keer net wat minder voor elkaar dan tijdens het NK. En uiteindelijk kostte een foutje in de eners de amazone, die als stalamazone van Stal de Randhoeve in Dordrecht werkzaam is, de overwinning.

Wel bleef zij Maxime van der Vlist en Bailey (Negro x Balzflug) voor. Ook een combinatie die het al langer goed doet op dit niveau en nu ook weer boven de 70% wist te scoren. In de passage was Baileys vandaag achter niet altijd helemaal gelijk. Maar de pirouettes en de uitgestrekte stap waren echte hoogstandjes, die de score ongetwijfeld naar boven toe hebben beïnvloed. Eén van de highlights in deze U25-rubriek was ook Danielle Houtvast met Palermo H (Kigali x John U to Berry xx). Deze inmiddels 19-jarige vos werd eerder door de Duitser Björn Rohrbach op dit niveau uitgebracht en verleden jaar overgenomen door Danielle. De stalamazone  van Leida Collins heeft een fijne inwerking en rijdt met veel controle echt van onderdeel naar onderdeel. Een fout in de pirouettes kostte veel punten en een hogere klassering dan deze vierde plaats.

Tineke Bartels die tijdens Indoor Brabant de verrichtingen ter plekke voorziet van een toelichting, benadrukte het belang van deze internationale U25 rubriek. “We moeten blij zijn dat deze rubriek bestaat. Het is voor mensen die voor wat betreft de leeftijd niet meer bij de Young Riders mogen starten, dankzij de U25 makkelijker overstappen naar het Zware Tour werk. Zij kunnen op deze manier tegen leeftijdsgenoten concurreren en veel ervaring opdoen, zonder direct bijvoorbeeld tegen een Edward Gal te hoeven rijden.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding niet toegestaan

Reacties