Aniek Diks: ‘Het liep precies zoals gepland’

Aniek Diks: ‘Het liep precies zoals gepland’

Aniek Diks - Freestyle
Aniek Diks - Freestyle

De klasse Z tijdens Indoor Brabant was zondagochtend prooi voor Aniek Diks en Freestyle (v Cantos). De combinatie kwam niet in de buurt van de snelste tijd van Marwin Van den Nieuwenhuijzen en Fien H (v Sandro Boy), maar die maakte een springfout en werd tweede.

Ook Iris Looymans en Evogue (v Cicero Z van Paemel) hadden een balk en werden derde.

Niemand foutloos

‘Het liep van begin tot eind zoals gepland,’ lacht de amazone. ‘Ik mocht als een na laatste in de barrage en toen was er nog niemand foutloos. De wending tussen de eerste en de tweede hindernis kon ik voorlangs nemen en dat leverde genoeg tijdwinst op zonder dat ik teveel risico hoefde te nemen.’ Na een springfout van de laatste deelnemer stond de overwinning voor Diks vast.

De amazone heeft de 7-jarige goedgekeurde hengst Freestyle sinds hij drie jaar is onder het zadel. ‘Ik heb hem toen klaargemaakt voor het verrichtingsonderzoek en liggen voor dit jaar goed op schema.’

De 26-jarige Diks rijdt al sinds haar negende op Indoor Brabant. ‘Ik was vandaag met nog twee paarden geplaatst, maar besloot Freestyle te rijden omdat de eigenaren van de twee andere paarden (Van Uytert en Marcel Smits, red.) hem samen hebben. En omdat het leuk is om in de klasse Z te starten.’

Klasse ZZ

In de klasse ZZ was Thijs Derks met Guevara S (Conan Z) bijna drie seconden sneller dan de nummer twee, Iris Michels met Adidetje (v Dutch Capitol).

Thomas Arendsen Raedt mocht als derde opstellen. Hij maakte met zijn Why Not (v Karandasj) één springfout in de barrage.

Klasse M

Kimberly Loos schreef zondag de klasse M op haar naam. Met de merrie Katinka L (v Vivaldi Du Seigneur) bleef ze Mauro  Soeteman met maar twee honderdsten van een seconde voor.

Soeteman had de twaalfjarige Quibus Van Landzicht Z (Quintessence V/d Laars Heide Z) meegenomen naar Den Bosch.

Sayge  Quaedvlieg eindigde op plek drie met Femme Fatale (v Vigo D´arsouilles). Ze was weliswaar de snelste in de barrage, maar maakte een springfout.

Ponies

De Piet Raijmakers Prijs ging zondagochtend naar Bo Dictus en haar pony Kelvin (v Krimh Ox).  Fleur Caris werd tweede met haar merrie Salsa (v Okkie Trooi), voor  Britt Van Rijsewijk met Orchid´s Tigersun (v Kantje´s Carlando).

Om 15.30 uur begint de Rolex Grand Prix waarin de Belg Pieter Devos als eerste aan de start verschijnt.

Klik hier voor de uitslagen.

Foto: DigiShots

Reacties