Indoor Brabant: Opnieuw winst voor Isabell Werth in Grand Prix *live-blog*

Indoor Brabant: Opnieuw winst voor Isabell Werth in Grand Prix *live-blog*

Isabell Werth - Madeleine Witte Schulz - Monica Theodorescu Reem Acra FEI World Cup Final 2013 © DigiShots

Isabell Werth eindigde zojuist wederom bovenaan tijdens een wereldbekerwedstrijd. In de Brabanthallen in Den Bosch schreef ze de Grand Prix van Indoor Brabant op haar naam met Emilio 107 (v Ehrenpreis): precies 80 procent.

Hans Peter Minderhoud werd tweede met een prachtige score van 77.02 procent. Met Glock´s Flirt (v Florestan I) liet hij een zeer harmonieuze proef zien.

Jessica von Bredow-Werndl noteerde met de KWPN-merrie Zaire-E tijdens de laatste wedstrijd voor haar zwangerschapsverlof een score van 75.5 procent, goed voor plek drie.

Madeleine Witte-Vrees

Madeleine Witte-Vrees koos voor Blom´s Wynton (v Jazz) voor deze laatste kwalificatie-mogelijkheid voor de finale van de wereldbekerwedstrijd dressuur. De amazone gunt Cennin (v Vivaldi) even rust, met het oog op de finale in het Amerikaanse Omaha. ‘De punten heb ik in principe al binnen, dus hem wil ik nu liever sparen,’ legt de amazone uit.

Wynton maakte begin dit jaar in Nieuw en Sint Joosland zijn wedstrijd-rentree na een blessure. Op een kleine storing in de laatste piaffe na, die de amazone overigens uitstekend herstelt, rijdt de combinatie een heel gedegen proef, die door de jury wordt beloond met 71,92 procent en de zesde plaats.

Borja Carrascosa

Even lijkt het erop dat de Spanjaard Borja Carrascosa met zijn BWP-er Foco Loco W dezelfde score noteert als Madeliene Witte-Vrees. Een correctie in de uitslag zet hem echter, met minieme afstand, op plek zeven: 71.9 procent.

Edward Gal

Edward Gal kwalificeerde zich nog niet voor de wereldbekerfinale. Hij kwam in de baan met een soms wat onstuimige Glock’s Voice (v De Niro). Op sommige momenten was hij de controle over de hengst even kwijt, wat resulteerde in een paar foutjes en een score van 71.2 procent en plek 8.

Jeannette  Haazen

Dabanos d´O4 (v Abanos)  was zo onder de indruk van de entourage in Den Bosch dat er wat spanning optrad in de proef van Jeannette  Haazen. Die herstelde dit echter zo goed, dat er toch behoorlijk wat hoogtepunten te zien waren.

In juni groette Haazen nog af tijdens haar Grand Prix van het NK dressuur in Ermelo. Toen werd de grote sensibele Abanos-zoon zo gespannen dat ze besloot de proef voortijdig te beëindigen. Dat hoefde vandaag gelukkig niet, maar het drukte wel de score naar 67.10 procent en de vijftiende plaats.

Patrick van der Meer

Een drama voor Patrick van der Meer. Hij werd al na enkele onderdelen door de jury uitgebeld. Verbaasd keek de ruiter naar de mond van zijn Zippo (v Rousseau), waar echter niets te zien was. De combinatie bleek te zijn uitgesloten vanwege onregelmatigheid van de 13-jarige ruin.

Katja Gevers

Katja Gevers werd met haar 17-jarige Thriller aan de startlijst toegevoegd nadat Emmelie Scholtens en Diederik van Silfhout moesten afmelden. De soms kijkerige Gribaldi-zoon is goed bij de les en maakt weinig fouten: 70.720 procent.

Tijdens de wereldbekerwedstrijd in Göteborg eind februari was Grand Prix van Gevers en Thriller nog goed voor 68.420 procent. In de kür scoorden ze toen 73.63 procent.

Jorinde Verwimp

Een iets onrustige Tiamo (v Lester) valt met de Belgische amazone Jorinde Verwimp bijna stil in de eerste piaffe en ook de tweede piaffe gaat niet vlekkeloos. Vorige week was de Grand Prix van de door Sjef Janssen getrainde Verwimp in De Lier nog goed voor 73,060% en een persoonlijk record.

De Grand Prix tijdens Indoor Brabant is slechts goed voor 69,46 procent.

Foto: DigiShots

Reacties