Bart Veeze over aangewezen Imposant W: ‘Hij is zo ruig!’

Bart Veeze over aangewezen Imposant W: ‘Hij is zo ruig!’

0 743
Bart Veeze - Imposant W KWPN Kampioenschappen 2017 © DigiShots

Gisteren stond er tijdens de KWPN Kampioenschappen in Ermelo voor twee hengsten een eerste bezichtiging gepland. Het betrof de vierjarige Imposant W (v. Wynton) en vijfjarige RS2 Hot Game (v. Easy Game). De keuringscommissie besloot uiteindelijk om alleen eerstgenoemde aan te wijzen voor het verrichtingsonderzoek.

Kers op de taart

Imposant W werd gefokt door Willy Wijnen uit Krack C-merrie Zarina en is in eigendom van Theo Driessen. De hengst werd vorig jaar op de reguliere hengstenkeuring niet doorverwezen, maar nam sportief revanche.

De zwarte valt op door zijn fraaie belijning en dito front. Hij toonde onder Bart Veeze in de halve finale van de Pavo Cup ook alles in huis te hebben voor het hogere werk. Vooral de draf werd met veel kracht, balans en extra buiging in het achterbeen getoond. De rit bleek goed voor een score van 88,4 punten en een vierde plaats.

Veeze beleefde gisteren al een bijzonder geslaagde dag met Imagine en Daily Diamond, maar het optreden met Imposant W was de kers op de taart. ‘Imposant voelt zo ruig aan. Hij was met losrijden al erg scherp en volledig op mij gefocust. In de proef kon ik er heel fijn aan rijden. Ik dacht onderweg echt “Wauw, wat gaaf!”. Alles klopte en iedere pas was raak’, aldus de ruiter.

Hoefslag, overname zonder bronvermelding niet toegestaan.

Foto: DigiShots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 41)

 

Reacties