Imke Schellekens-Bartels over brons: “We kwamen zonder verwachtingen”

Imke Schellekens-Bartels over brons: “We kwamen zonder verwachtingen”

De ponyruiters brons in de landenwedstrijd foto Equigeniek

De Nederlandse ponyamazones hebben vandaag teambrons gehaald op het EK in Hongarije. De oranjedelegatie moest met een klein verschil achter Denemarken aansluiten. Het goud was voor Duitsland, waarvan Lucie-Anouk Baumgürtel zelfs de 80%-grens overschreed. Bondscoach Imke Schellekens-Bartels is trots op haar meiden.

Moeilijk inschatten

“Ik moet eerlijk zeggen dat we zonder verwachtingen naar Hongarije kwamen”, vertelt bondscoach Imke Schellekens-Bartels. “Het was vooraf moeilijk in te schatten waar de concurrentie stond, al hoorden we al wel positieve geluiden over het niveau van de Duitsers. Eenmaal hier zag ik dat we ons best moesten doen voor een medaille, al is het verschil met de Denen slechts heel klein. Alle meiden hebben gepresteerd voor wat ze waard zijn. Ik kan niet anders dan tevreden zijn.”

Komende dagen

De komende dagen wordt er om de individuele medailles gestreden. Welke verwachtingen heeft de bondscoach? “Ik hoop dat één of twee combinaties in de top 5 staan. Ik durf niets over een medaille te zeggen, want de scores zijn heel hoog. Toch denk ik dat de Nederlandse amazones nog wat extra’s kunnen laten zien als de eerste wedstrijdspanning eraf is en ze met net wat meer durf kunnen rijden.”

Bron: KNHS

Reacties