IJzersterke springruiters aan start in Longines FEI Jumping World Cup Amsterdam

IJzersterke springruiters aan start in Longines FEI Jumping World Cup Amsterdam

Jumping Amsterdam
Simon Delestre - Hermes Ryan Jumping Amsterdam 2019 © DigiShots

Na de voorgaande succesvolle editie van de Longines FEI Jumping World Cup™ Amsterdam kijken paardensportliefhebbers weer reikhalzend uit naar het einde van de maand. Van 24 t/m 26 januari zullen de allerbeste springruiters van de wereld strijden om de wereldbekerpunten.

Top tien wereldranglijst

De lijst met deelnemers aan de springwedstrijd in RAI Amsterdam is behoorlijk imposant. Van de huidige top tien van de Longines wereldranglijst komen: Steve Guerdat, Daniel Deusser, Pieter Devos en Henrik von Eckermann aan de start. Laatstgenoemde ruiter won in 2019 met zijn paard Toveks Mary Lou de wereldbekerkwalificatie. Von Eckermann zal deze titel komen verdedigen.

Maikel van der Vleuten

Met maar liefst zes ruiters uit de top tien van de huidige World Cup-tussenstand kan Jumping Amsterdam trots zijn op het deelnemersveld. Naast Pieter Devos en Steve Guerdat nemen Pius Schwizer, Marcus Ehning, Emanuele Gaudiano deel aan de wereldbekerwedstrijd. De hoogst genoteerde Nederlander is Maikel van der Vleuten.

Nederlandse topruiters

Naast het indrukwekkende internationale deelnemersveld, verschijnen er ook een tal van Nederlandse topruiters aan de start. Harrie Smolders, Jeroen Dubbeldam, Marc Houtzager, Willem Greve, Doron Kuipers, Leopold van Asten, Bart Bles, Jur Vrieling, Eric van der Vleuten, Frank Schuttert en Gerco Schröder. Deze Nederlandse ruiters verschijnen eind januari allemaal in de piste. België stuurt ook een sterke delegatie naar Amsterdam, waaronder Europees teamgoud winnaar Jos Verlooy en de goed presterende Niels Bruynseels.

Overige wedstrijden

Voorafgaand aan de World Cup in Amsterdam staan nog de wedstrijden in Basel (12 januari) en Leipzig (19 januari) op de planning.

Bron: Jumping Amsterdam

Foto: Digishots

Reacties