IJsbrand Chardon: ‘Ongelofelijk, dit is zo’n opsteker voor onze sport’

IJsbrand Chardon: ‘Ongelofelijk, dit is zo’n opsteker voor onze sport’

IJsbrand Chardon FEI European Championships Gothenburg 2017 © DigiShots

IJsbrand Chardon kon zijn ogen niet geloven. Terwijl hij met zijn vierspan door het centrum van de Zweedse stad Gothenburg denderde, juichten duizenden fans hem toe. Ze schreeuwden hem uiteindelijk naar de 2de plek in de marathon op het EK mennen, achter winnaar Jérome Voutaz.

“Ongelofelijk”, zei Chardon na zijn rit tegen Mensport. “De sport heeft vandaag gewonnen. Het was fantastisch om te zien hoeveel mensen ons aanmoedigden. Het was ook nog prachtig in beeld gebracht op televisie. Dit is echt zo’n opsteker voor onze sport. Het is groots aangepakt.”

Darko-Senator
Chardon gaat zowel individueel als met Nederland aan de leiding in het algemeen klassement. Op zondag is de vaardigheidsproef. “Een beetje nerveus ben ik wel”, gaf Chardon toe. “Het zit nog steeds heel dicht bij elkaar allemaal. Morgen zal ik voor het eerst het koppel Darko-Senator gebruiken in een grote competitie. Dat is een klein risico, maar het zijn allebei super ervaren paarden. Darko is niet het makkelijkste paard, maar ontzettend goed in zijn hoofd. Die kan de spanning wel aan. Senator is 18 jaar en heeft al heel veel meegemaakt. Dus ik verwacht geen problemen. Misschien kunnen Christoph Sandmann en Edouard Simonot mij helpen door fouten te maken”, zei Chardon grappend.

Door: Robert Hüsken / Mensport

Reacties