Ierse ‘Girls in Green’ strijden voor eerste Olympische kwalificatie

Ierse ‘Girls in Green’ strijden voor eerste Olympische kwalificatie

Judy Reynolds - Vancouver K FEI World Cup Final Gothenburg 2019 © DigiShots

Het Ierse dressuurteam heeft als doel geschiedenis te schrijven als allereerste Ierse dressuurteam dat aan de Olympische Spelen mee doet. Deze ‘Girls In Green’ strijden op het EK in Rotterdam voor hun Olympische kwalificatie.

Girls in Green

Het Ierse dressuurteam voor de Longines FEI Europese Kampioenschappen bestaat uit:

Kate Dwyer met Snowdon Faberge – (eigenaar Kate Dwyer)

Heike Holstein met Sambuca – (eigenaar Heike Holstein)

Anna Merveldt met Esporim – (eigenaar Giovanna Mazza)

Judy Reynolds met Vancouver K – (eigenaar Joe en Kathleen Reynolds)

Olympische spelen

Ierland was in het verleden tijdens de Olympische Spelen wel vertegenwoordigd door individuele ruiters maar nooit door een volledig dressuurteam. Recent boekte Ierland goede resultaten tijdens de Nations Cup in Aken en daarnaast uitstekende individuele resultaten op internationale concoursen. Daardoor denken de Ierse dames kans te maken op een van de drie beschikbare Olympische teamplaatsen. Vijf landen – Duitsland, Groot-Britannië, Zweden, Nederland en Spanje hebben zich al gekwalicificeerd voor Tokio 2020 door hun prestaties tijdens de World Equestrian Games in 2018. Samen met Ierland zijn Denemarken, Portugal, België, Frankrijk, Finland, Oostenrijk en Zwitserland nog op jacht naar een van de drie resterende startbewijzen.

Bijzonder

Na de bekendmaking van het team zei Horse Sport Ireland voorzitter Joe Reynolds: “Het is bijzonder voor de paardensport in Ierland dat we een dressuurteam hebben. Dressuur is lange tijd achtergebleven in ons land. Drie Ierse ruiters hebben Ierland tijdens de vorige Olympische Spelen vertegenwoordigd als individuele deelnemers maar nu hebben we echt een team dat sinds Aken zelfs als serieuze kandidaat wordt gezien. Kate, Anna, Heike en Judy zijn zeer goede amazones. Ik twijfel er niet aan dat ze zich bewijzen in Rotterdam en misschien lukt het hen om daarnaast die Olympische kwalificatie te pakken. Complimenten voor het werk van de Horse Sport Ireland Dressage High Performance Committee en de selecteurs.”

Bron: EC Rotterdam

Reacties