Icellie topaanvoerder met 7 hengsten op hengstenkeuring tuigpaarden

Icellie topaanvoerder met 7 hengsten op hengstenkeuring tuigpaarden

0 99
Icellie
Icellie KWPN Hengstenkeuring 2016 © DigiShots

Er zijn 36 hengsten aangemeld voor de Tuigpaardenhengstenkeuring die op zaterdag 8 mei gehouden wordt. De hengsten stammen af van twintig verschillend vaders. Vorig jaar was Idol met zeven zonen uit de eerste jaargang de vooraanvoerder. Dit jaar neemt Icellie het stokje van hem over. Zeven hengsten uit zijn tweede jaargang mogen zich op de keuring laten zien.

In totaal zijn er 33 hengsten aangeboden, waaronder een volbloed Hackney en drie 4-jarigen. Veel hengsten komen uit predicaatrijke- en prestatierijke stammen, een enkele merrie is ook al hengstenmoeder. Enkele fokstammen hebben al één of meerdere hengsten geleverd. Verschillende fokkers die te boek staan als Fokker van het Jaar hebben er dit jaar ook weer fokproducten bij en enkele fokkers hebben meerdere fokproducten bij de jonge hengsten.

Bezichtigingen

Aansluitend aan de eerste bezichtiging vindt op deze dag de tweede bezichtiging plaats. Er vindt geen kampioenskeuring meer plaats maar de hengstenkeuringscommissie bestaande uit voorzitter Lammert Tel, Bauke de Boer, Thomas van der Weiden en inspecteur Viggon van Beest kan tuigpaardhengsten aanwijzen voor primering.

Met zeven deelnemende nakomelingen steekt Icellie met kop en schouders boven de rest uit. Indiane en Fantijn volgen hem met ieder drie nakomelingen. Heliotroop VDM, Hertog Jan, Image, Cizandro, Eebert en Sir Arie zorgen voor twee nakomelingen. Van Bocellie, Bocellies Matteo, Idol, Innovatief, Jericho, Juventus, Makers Mark, Patijn, Urgent, Renvyle the Real Deal en Eclipse Flash Dance komt elk één nakomeling naar Ermelo.

Bron: KWPN

Foto: DigiShots

Reacties