IBOP Vlaardingen I Hoogste score voor Sir Donnerhall-dochter

IBOP Vlaardingen I Hoogste score voor Sir Donnerhall-dochter

0 128
dressuurring hoefslag@Home
© DigiShots

Drie spring- en tien dressuurmerries hebben 22 april succesvol deelgenomen aan de IBOP in het Zuid-Hollandse Vlaardingen. Met 84 punten bleek Sir Donnerhall-dochter Miss D de meest complete merrie.

“We hebben goede paarden in de baan gehad, er was veel ondersteuning vanuit de organisatie en we hebben prettig kunnen werken”, aldus inspecteur Petro Trommelen. Hij keurde de merries samen met Marcel Beukers.

Dressuurmerries

Drie dressuurmerries slaagden met 80 punten of hoger. De hoogste dagscore was voor Miss D (v. Sir Donnerhall), die uitkwam op een mooi puntentotaal van 84. Aansluitend werd deze veulenboekmerrie met 85 punten voor zowel exterieur als beweging opgenomen in het stamboek, ster en keur verklaard. “Ze is een heel complete merrie. Ze heeft jeugd, bloed en een heel correct model. Het is een rassige merrie met goede bovenlijn die een goede verrichting liet zien. Ze stapt zuiver, in draf heeft ze heel veel afdruk, cadans en is ze lichtvoetig. Ze heeft geen snelheid nodig om te kunnen verruimen. Net als voor de draf gaven we haar ook voor de galop een 9. Daarin zien we hetzelfde beeld, heeft ze veel souplesse en gaat ze goed bergopwaarts. Haar achterbeengebruik, houding en rijdbaarheid zijn duidelijke pluspunten van deze 4-jarige.”

Met 82 punten deed ook de 5-jarige Fellini-dochter Latopia een goede verrichting. Daarmee werd zij direct elite. “Deze merrie heeft een goede houding en veel kracht in beweging. Ze liet een hele constante verrichting zien, vanaf het begin tot einde heeft ze veel inzet getoond. Met name in de draf valt haar goede achterbeengebruik op en in galop gaat ze goed bergopwaarts.”

Springmerries

Met precies 80 punten slaagde Mexx (v. Rousseau), die vervolgens bij de stamboekopname met 80/80 ster en keur verklaard werd. “Deze aansprekende en grootramige merrie heeft een ruime, actieve stap. In draf en galop valt haar vlugge achterbeengebruik op, maakt ze goede overgangen en kan ze al goed schakelen in beweging. Daarbij laat de merrie zich goed rijden”, aldus Petro Trommelen.

Van de vier deelnemende springmerries slaagden er drie.

Graadverhoging

Na afloop van de IBOP kon ook de eerder via de thuiskeuring al ster verklaarde Lichte Tour-merrie Erina O (v. Gribaldi) in graad verhoogd worden. Deze royaal ontwikkelde merrie verdiende nu het keurpredicaat. Zij is nog volop in de sport actief en wordt klaargemaakt voor de Zware Tour.

 

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties