IBOP levert vier nieuwe Kroonmerries op

IBOP levert vier nieuwe Kroonmerries op

0 108
fries

De IBOP in Wergea betekende voor zeven Friese merries promotie. Vier merries kregen na het succesvol afronden van hun proef het Kroonpredicaat, drie merries mogen definitief Ster achter de naam plaatsen. De hoogste score was met 85,5 punten voor Wendela Z (v. Norbert 444), die daarmee een triple A predicaat verdiende.

27 combinaties

Er kwamen 24 paarden de baan in voor de rijproef, drie legden een menproef af. Om bij de menproef te beginnen: de fraaie Annie van der Fuhse (v. Jehannes 484) verdiende 77,5 punten en dat leverde haar het Kroonpredicaat op. In de rijproef wist Amanda Z. (v. Norbert 444) het Kroonpredicaat binnen te halen dankzij 78 punten voor haar proef. Amanda is de volle zus van de dagtopper Wendela Z.

Kroon

Kroon was er ook voor Nydia (v. Dries 421) met 77 punten in de rijproef. De merrie van Carmen Fidelus en
Berber uit Amen (v. Tsjalle 454), dochter van Kroonjuweel Maaike uit Amen, kreeg een 8,5 voor haar draf. Ze kreeg een totaal van 79 punten voor de rijproef en verdiende ook Kroon. Drie voorlopige Stermerries kunnen hun titel na deze IBOP definitief voeren. Welmoed fan it Skoat (v. Bikkel 470), Vrouwe Urmeaa fan Stal Redia (v. Bikkel 470) en Wilma van de Lits (v. Thorben 466).

Wendela Z

De hoogste score was voor Wendela Z (v. Norbert 444). Wendela liet maar liefst 85,5 punten noteren met een 8 voor stap, draf, houding & balans, schakelen en impuls. Ook Veere fan de Wylgster Pragt (v. Wybren 464) maakte indruk. Haar draf werd zelfs met een 8,5 beloond en totaal kwam ze op 84,5 punten uit.

Prestatie

De dit jaar tot Model gekroonde Rommy H. fan Twillens (v. Gjalt 426) reed een IBOP van 82 punten. Willem van het Donckse Hof (v. Pier 448) kreeg 81,5 punten in de rijproef. Met 78,5 punten kreeg Wikje fan de Broekfinne (v. Tsjalle 454 x Jasper 366) een AA achter haar naam én maakte ze haar moeder Minke fan de Broekfinnen Kroon Sport AAA ook nog Prestatie.

Bron: Phryso

Foto: Shutterstock

Reacties