IBOP Exloo: drie merries scoren meer dan 80 punten

IBOP Exloo: drie merries scoren meer dan 80 punten

tuigpaard vlechtjes manen paard

Hippisch Centrum Exloo stond de afgelopen twee dagen geheel in het teken van de IBOP voor dressuur- en springpaarden. Bij de springpaarden hebben negen van de veertien paarden het IBOP-predicaat gekregen, en drie merries wisten maar liefst meer dan 80 punten te scoren. Bij de dressuurmerries zijn vijftien van de twintig paarden geslaagd voor hun IBOP.

‘Mireina VDS heeft al veel balans in de beweging’

Connect-dochter Mireina VDS (Vareina keur IBOP-spr van Heartbreaker) van fokker J.J. van der Sar uit Hoge Hexel werd de topper bij de springpaarden.  “Dit is een driejarige merrie die van nature over veel houding en lichtvoetigheid beschikt. Voor een driejarige heeft zij al veel balans in de beweging. Ze springt goed met de schoft omhoog met een goede techniek en veel atletisch vermogen.” De merrie sprong naar een totaalscore van 82 punten met onder andere een 8,5 voor haar reflex, vermogen en aanleg. Na afloop werd Mireina VDS opgenomen in het stamboek en met 75 punten voor haar exterieur ster en keur verklaard.

‘Lorissa springt met veel afdruk’

Hermantico-dochter Lorissa (uit Dorissa PROK van Cardento, fokker Jan Tippe uit Rouveen). “Deze merrie sprong met veel afdruk en goed met het lichaam naar boven. Ze toonde veel lichaamsgebruik, maakt de sprong achter opvallend goed af en lijkt voorzichtig te zijn.” Met een 8,5 voor haar reflexen kwam Lorissa op totaalscore van 80 punten en is zij keur geworden.

‘Kaiserin is een ongecompliceerde merrie’

Ook een totaal van 80 punten kreeg Kaiserin (Cornet Obolensky uit Ailie stb elite sport-spr PROK van Concorde) van fokker J.H.A. Wes uit Bentelo. Het is mooi dat deze fokker ook de moeder en grootmoeder van Kaiserin nog in eigendom heeft. “De merrie is heel ongecompliceerd, goed te rijden met een top instelling en beschikt over veel atletisch vermogen. Ze heeft een hele actieve manier van galopperen met een goede balans. De merrie toonde veel overzicht en een hoge mate van voorzichtigheid.” Kaiserin was een veulenboek PROK merrie, is na afloop opgenomen met 75 punten voor haar exterieur en uiteindelijk elite verklaard.

Bron: KWPN

Foto: Remco Veurink

Reacties