Sterke groep dressuurmerries op IBOP Berlicum

Sterke groep dressuurmerries op IBOP Berlicum

Yvonne Copal - Kelly VDT © DigiShots

Bij Manege De Schutskooi in Berlicum slaagde op de eerste dag alle 15 dressuurmerries voor hun IBOP. Franklin-dochter Kelly VDT liep naar de topscore van 86,5 punten. Op de tweede dag slaagden negen van de tien springmerries, en 14 van de 25 dressuurmerries aangevoerd door Kaylie BR (v.Desperado) met 83,5 punten.

Kelly VDT

Met het behalen van het IBOP-predicaat verdiende Kelly VDT gelijk het eliteschap, ze haalde op de stamboekkeuring al 85 punten voor beweging. Kelly VDT liep onder Yvonne Copal naar een schitterend puntentotaal van 86,5 inclusief een 9,5 voor haar draf en 9’s voor de galop en rijd-/bewerkbaarheid. ‘Deze driejarige merrie is zeker een paard voor de toekomst. Ze stapt met goede tact en voldoende ruimte. Haar draf kenmerkt zich door heel veel techniek, kracht en zweefmoment. Echt apart!’, licht Toine Hoefs toe. ‘Ook de galop is mooi bergopwaarts, met goede techniek en balans. Bovendien liet ze zich heel goed rijden en bewerken.’

Kaylie BR

Kaylie BR kwam met een 9 voor de souplesse en 8,5-en voor stap, draf en houding&balans uit op 83,5 punten. ‘Op de Centrale Keuring afgelopen zomer viel ze net buiten de boot voor afvaardiging naar de Nationale Merriekeuring, en hier heeft ze op prachtige wijze ‘revanche’ genomen. Kaylie BR heeft een zuivere, actieve stap. Ze draaft met een heel goed ondertredend achterbeen en extra souplesse. Ook heeft ze een fijne galop, waarin ze voor nog hogere punten nog iets meer gesloten had mogen blijven. Ze beweegt met goede houding en balans en liet zich al goed rijden.’

Kendra

Bij de springmerries deed de driejarige Chacco Boy-dochter Kendra de beste zaken. Als enige kwam ze met een score van 81 punten boven de 80 puntengrens uit. Haar moeder Alocia (v.Quidam’s Rubin) was destijds een absolute uitschieter met 89 punten in de IBOP. ‘Kendra is een hele sympathieke, bloedgemaakte merrie die zich al heel goed laat bewerken. Ze galoppeert gemakkelijk en lichtvoetig, springt telkens goed met de schoft naar boven en springt met veel overzicht.’ lichtte inspecteur Arnold Kootstra toe.

80 punten

Vijf dressuurmerries scoorden precies 80 punten. Onder hen de For Compliment-dochter Janis Joplin, die na afloop van de IBOP ster werd verklaard. Kamante D (v.Negro) liep ook voor 80 punten, deze NMK-merrie was afgelopen zomer derde op de Centrale Keuring in Brabant, en werd direct elite. De derde en vierde merrie met 80 punten zijn dochters van Governor; Kyante van de Stokhorst en Keramiek, zij werden beide direct elite. Tot slot kwam de zevenjarige Adamo-dochter Gefomia-J uit op 80 punten.

Bron: KWPN

Reacties