Ibolensky en Just Wimphof topaanvoerders in tweede bezichtiging

Ibolensky en Just Wimphof topaanvoerders in tweede bezichtiging

Eerste
Renate van Uytert van Vliet - Just Wimphof KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots

Van 2 tot en met 6 februari staat de online KWPN Hengstenkeuring op het programma, waarin een vervolg wordt gegeven aan de selectie van de in 2018 geboren spring- en dressuurhengsten.

Ibolensky

Bij de springhengsten heeft de Cornet Obolensky-zoon Ibolensky een sterke indruk gemaakt door al zijn vier in de eerste bezichtiging gepresenteerde zonen geselecteerd te krijgen voor de tweede bezichtiging. Ook topvererver Tangelo van de Zuuthoeve en de KWPN-erkende hengsten Quabri de L’Isle en Apardi kregen ieder meerdere (3) zonen geselecteerd. Met datzelfde aantal zonen zijn ook de stempelhengsten Diamant de Semilly en Cornet Obolensky alsook de in opkomst zijnde vererver  Cohinoor VDL goed vertegenwoordigd.

Just Wimphof

Bij de dressuurhengsten is Just Wimphof met tien zonen de grote hoofdleverancier, een van zijn zonen is de KSS-hengst Nicky L. Met vijf zonen tonen ook Franklin en Painted Black een eigen collectie zonen, evenals Totilas, Desperado en Indian Rock die ieder met vier zonen present zullen zijn in de tweede bezichtiging. In totaal worden er 88 dressuur- en 93 springhengsten verwacht op de KWPN Hengstenkeuring.

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties