Hypolitiusdag voor opleiden jonge therapie-paarden

Hypolitiusdag voor opleiden jonge therapie-paarden

0 1394
paard met veulen, stichting

In het weekend van 30 en 31 maart organiseert Stichting CAP, in samenwerking met Rijhal Bergharen, een Hypolitus dag. Het sponsorgeld dat op deze dag wordt opgehaald komt volledig ten goede aan de opleiding van jonge therapiepaarden van de stichting.

Stichting CAP

Stichting CAP, Centra voor Aangepast Paardrijden, is een overkoepelende FPG stichting voor aangepast paardrijden en bestaat uit twee maneges: Manege De Winckelsteegh en manege De Maartenshoeve. Beide zijn gevestigd in de omgeving van Nijmegen.

De stichting biedt manege activiteiten op maat voor kinderen, jongeren en volwassen met een beperking. De paarden van stichting CAP zijn hiervoor speciaal opgeleid. Zo ook de begeleiders; dit zijn professionals die zowel kennis en ervaring met paarden hebben als met deze specifieke doelgroep.

Opleiding

Goede therapiepaarden zijn niet makkelijk te vinden, vandaar dat de stichting besloten heeft zelf veulens te gaan fokken. Uit een zeer brave ‘therapie-merrie’ en een zorgvuldig gekozen hengst wordt een veulen geboren dat in potentie geschikt zou kunnen zijn als therapiepaard.
Het veulen groeit op in de kudde en komt daarnaast vanaf het prille begin in contact met cliënten.

Behendigheidsparcours

Tijdens de Hypolitus dag in Bergharen strijden de ruiters en amazones van stichting CAP en wedstrijdruiters van buitenaf tegen elkaar; iedereen op zijn eigen niveau. De wedstrijdruiters springen hoge hindernissen en de ruiters van CAP rijden hun eigen behendigheidsparcours tussen de hindernissen door.

Maar in de eerste plaats draait het allemaal om de ontmoeting tussen de verschillende ruiters; mensen met een gezamenlijke passie: de liefde voor paarden.

Meer over stichting CAP is te vinden op de website: stichtingcap.nl

Reacties