Hypo Fryslân Cup geïmponeerd door Friese Paarden

Hypo Fryslân Cup geïmponeerd door Friese Paarden

0 489
Harmina Holwerda-MGPNGP Mario fan Bokkum
Harmina Holwerda met Mario fan Bokkum

In Drogeham werd op 16 mei de eerste ronde van de Hypo Fryslân Cup verreden. Op 23 mei volgt de tweede ronde. De Friese paarden in deze competitie hebben hun stempel achtergelaten.

Zegetocht Ide K.W.

Margriet Koopman-Wiersma wist met Die K.W. (Maurits 437) hun zegetocht voort te zetten. Ze behaalden een tweede en eerste plaats met 63% en 75,140%. Op 13 mei behaalde de amazone al de hoogste dagscore in het ZZ-Licht. De derde plaats in deze klasse ging ook naar een Fries paard. Harmina Holwerda was met MGPNGP Mario fan Bokkum (Jasper 366) afgelopen weekend nog succesvol in het tuigen in Lunteren. Ze haalden twee keer 217 punten én een derde plaats binnen.

Veel Friese paarden in uitslagen

Naast de Friese paarden die in de subtop meereden, waren ze ook te vinden in de lagere klassen. In deze klassen sprongen zij ook positief in het oog. De hoogste dagscore met 252 punten noteerde Monique van der Meij met Sandokan (Jasper 366) in de Z1.

In de Z1 debuteerde Holwerda met Ruscherd van Bokkum (Norbert 444). Zij behaalden een eerste en tweede plaats met 234,5 en 234 punten. Ook op de derde plaats stond een Fries: Jehannes 484 (Tsjalle 454) met Marieke Okkema. Twee keer een vierde plaats was er voor Anke Kuppens met Rinske S. (Teeuwis 389) die voor de tweede keer in de Z1 startte. Hiermee haalde zij het Sportpredicaat binnen.

Meerdere paarden

Holwerda reed ook in de M1 een goede proef. Zij behaalde hier met Vigo van de Wietze (Jasper 366) twee keer een eerste plaats. Daardoor was zij met drie paarden in de top van de klassementen te vinden.

In de L2 vielen de prestaties van Wolkje T. fan é Boppelannen (Beart 411) met Heleen de Haas op. In de L1 waren het Minique van der Meij met Yldau van de Apploniahoeve, en Nadia den Hollander met Yde van de Noeste Hoeve (Hessel 480) die beiden een keer de eerste plaats wisten te bemachtigen.

Ook in de B-dressuur heeft er een Fries gewonnen: Lisa Minkema won twee keer de eerste prijs met Ype van de Lits (Maurits 437).

Bron: Phryso

Foto: Archief

Reacties