Huldiging KNHS-kampioenen dressuur niet meer te paard

Huldiging KNHS-kampioenen dressuur niet meer te paard

huldiging Febe van Zwambagt
Febe van Zwambagt - Fs Love Story KNHS Indoorkampioenschappen 2018 © DigiShots

Tijdens alle KNHS Indoorkampioenschappen dressuur is de huldiging van de kampioenen zonder dat het paard of de pony hierbij aanwezig is in de piste.

De reden hiervan is dat de voorgaande jaren meerdere stressvolle en spannende situaties ontstonden tijdens de huldiging, aldus de KNHS. Bovendien moeten de paarden en pony’s soms heel lang wachten en weer speciaal worden opgezadeld voor de prijsuitreiking.

De winnende ruiters worden uiteraard nog wel uitgebreid en feestelijk gehuldigd tijdens de prijsuitreikingen. Bij het springen volgt de prijsuitreiking wel direct na de barrage te paard.

Indoorkampioenschappen

Alle weekenden in maart staat het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo in het teken van de indoorkampioenschappen. Doordat er minder combinaties aan de start komen dan verwacht, worden alle subtopwedstrijden op 2 maart verreden.

De daarop volgende weekenden staan volledig in het teken van de breedtesport, dressuur en springen voor paarden en pony’s.

De inschrijving voor het KNHS Kampioenschap in de rubrieken Grand Prix, Young Riders, Junioren en Children was open. Voor de klassen Lichte Tour een ZZ-Zwaar hebben de deelnemers zich via voorrondes geselecteerd.

Regiokampioenschappen

In de weekenden van 8 en 9 maart en 15 en 16 maart komen de beste paarden- en ponycombinaties van de verschillende regiokampioenschappen aan de start.

Vrijdag 8 maart strijden de paarden in de klassen L1, L2 en M1 om het kampioenschap. op zaterdag 9 maart komen de ponyruiters in de baan in de klassen B cat. AB/C/DE, L1 AB/C/DE en M1/M2 AB/C/DE.

Vrijdag 15 maart komen de sterkste paardencombinaties in de klassen M2, Z1, Z2 en het ZZ-Licht aan de start. De dressuurkampioenschappen worden afgesloten op 16 maart met het kampioenschap voor de B-paarden en de pony’s klasse L2 AB/C/DE en Z1/Z2 C/DE.

Springen

Na de dressuur staan de springkampioenschappen op het programma. Die beginnen met de ponycombinaties op vrijdag 22 maart.

Voor het complete programma kijk je op knhsindoorkampioenschappen.nl

Foto: Digishots

Reacties