Hub Kuijpers Welsh-fokker van het jaar

Hub Kuijpers Welsh-fokker van het jaar

0 420
Floor van der Kuijl
Castenrayseweg's Dreamboy (hier met Floor van der Kuijl op CDI Lier in 2019) is één van de fokproducten van Hub Kuijpers die het goed doet in de sport. © DigiShots

Afgelopen zaterdag is in Ermelo op de Centrale hengstenkeuring van het NWPCS Hub Kuijpers uit Oirlo gehuldigd als Welsh-fokker van het Jaar. De fokker van NWR’s en Welsh Partbreds was al vaker genomineerd, maar mocht nu dus naar voren treden.

50 jaar fokkerij

Kuijpers is al 50 jaar een gepassioneerd Welsh pony fokker en woont aan de Castenrayseweg in Oirlo en voert daarom de stalnaam Castenrayseweg voor zijn fokproducten. Hij fokte met maximaal drie merries per jaar wat hem een ware erelijst aan resultaten heeft opgeleverd.

Charmeur

In 2017 werd de NWR-hengst Castenrayseweg’s Charmeur opgenomen als stamboekhengst en afgelopen jaar volgde de Welsh Partbred-hengst Castenrayseweg’s Dominator WNE. Laatstgenoemde was ook zaterdag op de hengstenkeuring weer van de partij. De chique hengst werd met een eerste premie definitief in het stamboek ingeschreven en bovendien onder het zadel voorgesteld door Jéssica Leenders.

Dit jaar

Ook dit jaar was er weer fokkerssucces voor Hub Kuijpers op de hengstenkeuring. Zo werd de driejarige Welsh Partbred palomino Castenrayseweg’s Mr. Sensation WNE (FS MR. Right x Bokkesprong Casjmier) van W.C.M. Egelmeers ingeschreven in het stamboek. De bruine NWR Castenrayseweg’s Gentleman (Houdringe’s Raspoetin x Leuns Veld’s Lord) van H.J.C. Ebbers verdiende het sterpredicaat.

Lees hier meer over de fokkerssuccessen van Hub Kuijpers.

Bron: NWPCS

Reacties