Houtzager: ‘Alles uit de kast getrokken’

Houtzager: ‘Alles uit de kast getrokken’

0 16

Marc Houtzager schreef vanmiddag de Grote Prijs van Parijs op zijn naam. Slechts zeven van de 44 combinaties bleven foutloos in het lastige parcours met de driesprong als scherprechter. Houtzager liet zich echter niet gek maken en stuurde Sterrehof’s Tamino immer vakkundig over het hout. De combinatie bleef met een miniem verschil van 0,13 seconden sneller dan Denis Lynch en Abbervail van het Dingeshof.

Houtzager: ‘We hebben echt alles gegeven. Ik had het geluk dat we niet als eerste de ring in hoefden, daardoor kon ik wat combinaties zien. Ze waren allemaal zo vreselijk snel, dus we hebben alles uit de kast getrokken. Het parcours was moeilijk. Vooral op de dicht in hoek gebouwde driesprong gingen erg veel ruiters de mist in, 25 van de 44. Tamino is en blijft een geweldig paard, hij is nog steeds in goede vorm. Tijdens de afgelopen Grote Prijzen hadden we wat pech. Jammer, maar die dingen gebeuren. Vandaag stond het geluk weer aan onze kant, we waren net snel genoeg.’ Volgende week gaat de reis naar het Oostenrijkse Salzburg. ‘Waarschijnlijk start ik daar met Sterrehof’s Uppity en Sterrehof’s Waterloo. Tamino mag mee naar Londen Olympia.’

Houtzager incasseerde met zijn overwinning van vandaag het leeuwendeel van €99.000 uit de met 300.000 euro gevulde prijzenpot.

Bron: Hoefslag

Reacties