Horses2fly Anniek KFPS Paard van het Jaar

Horses2fly Anniek KFPS Paard van het Jaar

Horses2fly Anniek
Horses2fly Anniek KFPS Hengstenkeuring 2019 © DigiShots

De tienjarige Horses2fly Anniek (v Haitse 425), die Anniek van de Oosterzanden als stamboeknaam heeft, is in Leeuwarden uitgeroepen tot KFPS Paard van het Jaar.

De merrie bezorgde para-menner Jacques Poppen een topseizoen. Horses2fly Anniek volgt Limited Edition op, van Judith Pietersen, die vorig jaar werd uitgeroepen tot Paard van het Jaar.

Absolute mentop

Na een vervelende blessure gaf Anniek vorig jaar aan weer volop hersteld te zijn en zich te kunnen meten met de absolute mentop. In handen van Jacques Poppen won ze de Witte van Moort Para Men Trophy en kwam vervolgens aan de start van het Wereldkampioenschap paramennen in het Limburgse Kronenberg.

Anniek bezorgde haar menner individueel goud en daarnaast ook nog eens teamgoud.

Zevende wedstrijd

En dan te bedenken dat het WK pas de zevende wedstrijd was voor Horses2fly Anniek! Als kers op de taart werden ze eind september ook gehuldigd als Hippiade kampioen in de klasse M mendressuur.

“Wat een fantastische eer om hier te staan,” reageerde Poppen na de bekendmaking van de winnaar. “En ik heb met Anniek te doen, want ze staat hier achterin de stal en is hengstig,” grapte hij.

Geweldig paard

“Ik ben ontzettend dankbaar dat ik tien jaar geleden de kans kreeg dit paard te starten.  Ik geniet enorm van Anniek, ze geeft mij het gevoel van mijn benen terug. Ik gun iedereen dit paard. Iedereen zou een Anniek moeten hebben, maar gelukkig heb ik haar. Ze is een geweldig paard, ik ben heel trots.”

De combinatie kwam in de WTC Expo tijdens de KFPS Hengstenkeuring meerdere malen in de ring, want ze maakten ook deel uit van het programma van de Friesian Proms op donderdag- en vrijdagavond.

Drie genomineerden

Er waren drie Friese paarden genomineerd voor de titel paard van het jaar. Naast Anniek waren dat de zesjarige Mario fan Bokkum (v Jasper 366) en de zevenjarige Maurus 441-zoon Joppe.

Bron: Hoefslag

Foto: Digishots

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties