Horse Event gaat dit jaar alsnog door

Horse Event gaat dit jaar alsnog door

Horse Event

In mei presenteerde Horse Event een ‘Corona-proof plan’ dat het niet haalde vanwege de aanhoudende onzekerheid. De afgelopen maand is de situatie sneller verbeterd dan verwacht, waardoor het plan weer van de plank kon worden gehaald. Door de vorige week aangekondigde verruiming van de Corona-maatregelen kan Horse Event 2020 nu alsnog plaatsvinden op de vertrouwde locatie van Expo Haarlemmermeer.

Minder bezoekers

Het aantal bezoekers per dag zal lager zijn. De organisatie voegt een extra dag toe om dit deels te compenseren. Om een gelijkmatige bezoekersspreiding over de week- en weekenddagen te verkrijgen is gekozen voor de herfstvakantie. Horse Event vindt plaats van 16 tot en met 19 oktober. Het evenement behoudt zijn vertrouwde vorm met vier pistes en het promodorp binnen en buiten.

Corona-proof

Door de beperking van het maximum aantal bezoekers is de 1,5 meter afstand mogelijk. Horse Event volgt daarnaast nauwgezet alle voorschriften, zo is er bij de entree een triage (gezondheidscheck) en stelt de organisatie een duidelijke looproute samen. Ook past de organisatie de tribune-indeling aan, verruimen zij de sanitaire voorzieningen en plaatsen ze desinfectiezuilen.

Brede doelgroep

De brede doelgroep waarop Horse Event zich richt, blijft een belangrijk speerpunt. De grote variëteit aan paardenliefhebbers maakt het evenement immers uniek. De focus ligt op het aanbieden van educatieve clinics en kwalitatief hoogstaande shows gericht op de vier doelgroepen: jeugd, recreant, sporter en professional. Ook voor het beursgedeelte werkt Horse Event weer aan een grote diversiteit in het aanbod van stands, zodat er voor alle vier de doelgroepen weer veel te shoppen valt.

Bron: Horse Event

Reacties