Horse Event 2016 met drie Nederlandse Olympische eventers

Horse Event 2016 met drie Nederlandse Olympische eventers

0 88
tim lips bayro

Drie teamleden van het Nederlandse Olympische eventingteam, Merel Blom, Alice Naber en Tim Lips vertellen tijdens Horse Event 2016 over de diversiteit van de eventing-sport en laten zien hoe zij de moeilijkste obstakels overwinnen.

Merel Blom reed op jonge leeftijd al naar het hoogste niveau in de dressuur- en springsport met haar pony’s. In de eventingsport heeft ze zeven paarden naar driesterrenniveau gereden. Nu is ze met haar talentvolle ‘Rumour Has It’ (Esteban xx – Candillo) opgenomen in het Olympische team. Alice Naber is door de jaren heen verschillende keren gehuldigd tot Nederlands Kampioen, ze heeft ook de nodige EK-ervaring en komt met haar paard ACSI Peter Parker (v. I’m Supposin’)  voor de eerste keer aan start tijdens de Spelen. Tim Lips, (zoon van bondscoach Martin Lips) nam op drieëntwintigjarige leeftijd voor het eerst deel aan de Olympische Spelen en reist begin augustus met zijn paard Bayro N.O.P. ( v. Casantos) af naar Rio. Merel en Tim waren ook lid van het team dat historisch brons won op het WK in 2014.

Tim Lips is op zaterdag en zondag in actie te zien, Merel Blom op vrijdag en Alice Naber op zondag.

Horse Event vindt plaats op 9, 10 en 11 september op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Meer informatie/gehele programma op www.horse-event.nl

Bron: KNHS

Foto:  Sabine Timman

banner-website

Reacties